230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radnicima Agrokoop-a isplaćeno 70% duga - Sutra počinje berba grožđa

Sezonski radnici trebinjskog poljoprivrednog preduzeća "Agrokoop" počeće sutra berbu grožđa, nakon što je danas počela isplata 70 odsto zaostalog duga sezoncima iz prošle i ove godine.

110510-agrokop_002

Novac za isplatu sezonaca, u iznosu 150.000 KM, "Agrokopu" je kao pozajmicu obezbijedio manjinski vlasnik preduzeća manastir Tvrdoš.

"Nismo htjeli da počnemo berbu dok ne budemo isplaćeni. Većinski vlasnik Aleksa Kostović i predsjednik Upravnog odbora Dušan Kozić samo su obećavali, a novca nije bilo. Zahvaljujući manastiru Tvrdoš i ocu Savi, te direktoru Nevenku Kuvaču sutra ulazimo u vinograde ", rekla je Srni Ljilja Bovan, jedna od sezonskih radnica "Agrokopa".

Direktor "Agrokopa" Nevenko Kuvač istakao je da je preduzeće prevazišlo teško situaciju, zahvaljujući manjinskom vlasniku manastiru Tvrdoš.

"Razliku zarada sezonskim radnicima isplatićemo u narednih petnaestak dana, kako budu pristizala sredstava od berbe, a ove godine sezoncima ćemo sedmično isplaćivati ono što zarade u vinogradima ", najavio je Kuvač.

On je ponovio da će preduzeće uskoro ući u dokapitalizaciju, dodajući da je posljednjih dana u više navrata razgovarano sa zainteresovanim potencijalnim partnerima.

Na današnjem sastanku rukovodstva sa stalno zaposlenim u "Agrokopu" dogovoreno je da radnicima u prvih sedam dana berbe budu isplaćene zaostale plate iz prošle godine, a topli obroci i drugi dodaci do kraja berbe.

Pregovorima rukovodstva i sindikata prisustvovao je i predsjednik Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske Jovan Jovanović koji je ocijenio da radnici ovog preduzeća ubuduće imaju više razloga za optimizam.