230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ognjenu sve bolje, uskoro operacija

Dobre vijesti stigle su juče iz Kila, gdje na operaciju čeka jedanaestogodišnji dječak iz Trebinja Ognjen Gudelj.

110912-ogi

Prema riječima njegovog oca Marija Gudelja, juče je obavljena lumbalna punkcija kao predradnja za transplantaciju koštane srži koja bi uskoro trebalo da uslijedi.

- Prema prvim procjenama, Ogi bi trebalo da bude operisan u idućih četiri do šest sedmica, ali kako sada stvari stoje, transplantacija će biti obavljena polovinom novembra. Ognjen je u najboljem stanju od dolaska u Kil i zato su doktori požurili da hitno obave operaciju. Svi se samo nadamo da će operaciju dobro podnijeti - kaže Mario.

On je rekao da više u susretu sa njemačkim doktorima ne gleda u pod i naglasio da su zahvaljujući dobrim ljudima prikupljena značajna novčana sredstva, koja su omogućila cjelokupno liječenje Ognjena Gudelja.

Inače, prihod od prodatih ulaznica sa utakmice osmog kola Premijer lige BiH u rukometu između Leotara i Vogošće biće uplaćen u fond za liječenje ovog našeg mladog sugrađanina, čija je sudbina potresla cijelu BiH.

Putem poziva na humanitarni broj koji su otvorila sva tri mobilna operatera u BiH prikupljena su značajna sredstva, a mnoge firme i pojedinci, predstavnici političkog i privrednog života prikupljali su novac za njegovo liječenje.

Ognjen se razbolio u aprilu prošle godine. Dijagnoze su bile različite, od upale pluća i mokraćnih kanala do akutne leukemije. U beogradskom Institutu za majku i dijete primio je tri bloka hemoterapija, poslije čega se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo. Poslije analiza u Njemačkoj ustanovljeno je da Ognjen nikada nije imao leukemiju i da već dvije godine boluje od tumora limfoma. Pogrešna dijagnoza i liječenje uništili su mu koštanu srž.

"Fejsbuk"

"Dobar dan mojoj armiji. Nisam imao vremena da se javim, noćas me bolio želudac i muka mi bila, ali bolje je. Evo, imam pripreme i terapije za transplantaciju, Bože pomozi. Voli vas Ogi."

Ovako se Ognjen Gudelj obratio svim humanistima i članovima "Fejsbuk" grupe "Pomozimo Ogiju Gudelju".

(Glas Srpske)