230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Fudbaleri Barselone po peti put na krovu Evrope

Fudbaleri Barselone pobjednici su Lige šampiona.

150607 barsa



Katalonski gigant savladao je večeras na "Olimpijskom" stadionu u Berlinu ekipu Juventusa rezultatom 3:1 i tako po peti put u klupskoj istoriji slavio u elitnom klupskom takmičenju Starog kontinenta.
Barselona sada ima pet osvojenih trofeja u Ligi šampiona, koliko i mihneski Bajern, a više pehara u svojima vitrinama imaju samo Bajern (sedam) i madridski Real (10).

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, tim Luisa Enrikea prvi je stigao do vođstva golom Rakitića već u četvrtom minutu. Hrvatski reprezentativac je nakon sjajne akcije Mesija, Albe, Nejmara i Inijeste postigao treći najbrži gol u istoriji Lige šampiona.
Izjednačenje "Staroj dami" donio je Morata u 10. minutu nastavka. Lihtštajner je poslao loptu u sredinu kaznenog prostora Barselone, Tevezov šut iz okreta brani Ter Štegen, ali se lopta odbija do Morate, koji je torinskim "crno-bijelima" donosi izjednačenje.
Prednost Barseloni donio je Suarez u 68. minutu utakmice. Mesi je ušao u solo-prodor i šutirao, a na odbijenu loptu od Bufona natrčao je Suarez koji je pogodio za 2:1 i veliku radost navijača katalonskog kluba.
Konačan rezultat utakmice nakon brze kontre i asistencije Pedra postavio je Nejmar u 90. minutu susreta.
Tim Luisa Enrikea je večeras zaokružio sjajnu sezonu. Klub sa "Nou Kampa" je pored večerašnjeg trofeja u svoje vitrine već smjestio pehare namijenjene namijenjene najboljoj ekipi u Primeri i pobjedniku španskog Kupa kralja. (RTRS)