230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Istorijska titula Đokovića u Londonu!

Srbin je osvojio 11. titulu u 2015. godini, što je ujedno novi ATP rekord, a i jedini je u istoriji koji je osvojio četiri ATP World Tour finala u nizu.

151122 djokovic

Nije bitno ko će na kojoj stolici da sedi sve dok je Novak Đoković na teniskom tronu! Na savršen način je najbolji teniser sveta završio sezonu iz snova, revanširavši se Rodžeru Federeru u finalu završnog Mastersa u Londonu – 6:3, 6:4.

Srbin je osvojio 11. titulu u 2015. godini, što je ujedno novi ATP rekord, a i jedini je u istoriji koji je osvojio četiri ATP World Tour finala u nizu.

Pred meč su svi čekali da li Federer pokušati da izvede novi psihološki trik sa stolicama. Mnogo, mnogo bolja igra, sa više koncentracije i agresivnosti presudila je da se Đoković “osveti” za poraz od Švajcaraca u grupnom delu takmičenja.

Fantastičan tenis priredili su igrači koji se u dušu znaju. S tim da je Novak uradio sve da ne pravi iste greške kao pre nekoliko dana.

Izluđivao je Švajcarca bekend dijagonalom, koju je forsirao najviše u prvom setu, a Federer nije stigao da napada jer se u odnosu na prethodni meč više branio. U mnogim poenima je bio neodlučan, pa je Đoković svaki takav momenat znao da iskoristi.

Obojica su imali po brejk loptu u uvodnim gemovima. U prvom je inače čak neko iz publike viknuo kada je Novak mogao da osvoji poen za 30:0 na Federerov servis.

Publika je naravno bila više na strani prekaljenog asa iz Švajcarske, ali takvo okruženje je ambijent u kom se najbolji na svetu sasvim dobro snalazi.

Novak je do prvog brejka stigao u četvrtom gemu, a na Federerov napad odgovorio je forsiranjem protivnikovog bekenda, i to se potpuno isplatilo, jer je Švajcarac nizao neiznuđene greške predugim loptama.

Imao je potom jednu priliku za ribrejk treći igrač sveta, ali nije uspeo da je iskoristi. Đoković je dodatni pritisak izvršio u gemu u kom je Federer servirao za ostanak u setu, i napravio drugi brejk kojim je osvojio set.

U drugom su obojica bili veoma uporni u čuvanju svog servis gema, ali sada Nole nije mogao da iskoristi oscilacije u igri protivnika sredinom drugog seta.

Sve do osmog gema. Imao je Nole tri vezane brejk lopte, a onda Federer pokazuje zašto niko ne sme da razmišlja o njegovoj penziji. Osvaja pet vezanih poena, zahvaljujući fantastičnim servisima.

Ohrabrilo je Švajcarca, ali Novak to zaboravlja i lagano osvaja svoj naredni gem. I potom isto kao u prvom setu, Federera dobija u gemu u kom je servirao za ostanak.

Na kraju: sedi Rodžere gde god hoćeš, tron je već zauzet.

151122 djoker

151122 odmor

(Telegraf.rs)