230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

NAJVEĆI BOG AUSTRALIJE: Đoković razorio Marija za rekordnu titulu!

Šesti put šampion Melburna! Novaku Đokoviću definitivno ne može niko ništa...

160130 djoker ausopen

Nema jačeg, nema boljeg, nema dominantijeg na svetu od Novaka Đokovića, koji je ukupno ŠESTI put osvojio titulu Australijan opena!!!

Od danas je Đoković šampion sa čak 11 gren slem titula, čime se izjednačio sa velikim Bjornom Borgom i Rodom Lejverom.

Srbin je savladao drugog tenisera sveta Endija Marija u tri seta 6:1, 7:5, 7:6 i naneo mu čak četvrti poraz u finalu Melburna (2011, 2013, 2015), uz onaj jedan u polufinalu 2012. godine.

Uz Roja Emersona, Đoković je jedini teniser sa po šest pehara u Melburnu.

A ovaj turnir bio je dokaz da Novaku niko ništa ne može – od najprostrijih spekulacija o nameštanju, pa preko ozbiljne krize u meču sa Žilom Simonom kada je napravio 100 neizunuđenih grešaka, i velikog Rodžera Federera u polufinalu.

Sve je, sa zadovoljstvom, pobedio kako samo on ume.

Jako. Koncentrisano. Moćno.

Ovaj pehar ujedno je i sedmi zaredom koji je Đoković osvojio na ATP turu (serija traje od US opena).

A mučeni Mari, peti put je poražen na korak od toga da se domogne pehara. Imao je inicijativu, pogotovo u drugom setu, ali je i danas imao previše boljeg Đokovića prekoputa sebe.

Prvi set je Novak osvojio za 32 minuta igre.

Posle 20 minuta je vodio 4:0. Njegovi servis gemovi trajali su po nekoliko minuta, kao kada igra protiv kvalifikanta u prvoj rundi. Sve je bilo na njegovoj strani, od servisa do riterna, pa čak i uvek diskutabilnih drop šotova.

U drugom setu je viđena najveća drama.

Đoković je uspeo da napravi brejk za 4:3, ali je agresivni Mari uzvratio istom merom već u sledećem gemu. Britanac je bio bolji u ključnim momentima, napravio je skoro 20 više vinera od Đokovića, ali je imao i veći broj neiznuđenih grešaka, pa je rezultat bio izjednačen do 5:5.

E baš tada, kao da ga neko probudio Novak, pa se trgao i zaigrao kako ume! Videli smo njegov poen od 36 razmene, a onda je zadao završni udarac i iskoristio brejk priliku.

Na momenat je Novak uplašio svoje navijače sa dve vezane duple servis greške i kao na tacni datoj šansi Mariju za brejk. Novak se ipak kao i svaki veliki igrač brzo izvukao iz nezgodne pozicije i osvoji drugi set.

Treći set započet je na najbolji mogući način – Mari je psihički pao, i sa nekoliko jefitinih grešaka pomogao Novaku da napravi brejk, koji je potom potvrdio “sa nulom”. Kada se opustio, Mari je uspeo da uzvrati ribrejkom, a do taj-brejka nije viđena niti jedna prilika za brejk.

Taj brejk – počinje Mari duplom servis greškom, nastavlja Đoković asom. Mari puca i Novaku poklanja poene, pa je Srbin očas posla poveo 5:1.

Kada je asom pogodio za 7:3, slavlje je moglo da počne… (Telegraf)