230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Zimska sezona na crnogorskim planinama

Planiski raj na Durmitoru

180209 Durmitor winter

Planina, snijeg, čist i oštar vazduh idealan su bijeg od stvarnosti i mjesto gdje i tijelo i duša odmaraju. Ove zimske sezone, Crna Gora, svim posjetiocima nudi planinski raj i oazu, jer mjesta ima kako za one mirnijeg duha, tako i za one energičnije. Durmitorske staze spremno dočekuju sve avanturiste željne nove doze adrealina, ali i one kojima je skijanje i ugodan razgovor uz topli napitak idealna kombinacija za pravi odmor.

Ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve I Turjak spremno su dočekali već sada mnogobrojne turiste, a zbog pristupačnih cijena predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore očekuju ove godine veći broj posjetilaca, nego inače. Očekuje se dolazak velikog broja gostiju kako iz Bosne i Hercegovine tako i Italije, Njemačke i Francuske.

180209 Savin kuk

„Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne sezone zime otvoren i prvi brendirani hotel na sjeveru 'Four Points by Sheraton' što doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. O interesovanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da su smještajni kapaciteti već sada u potpunosti popunjeni, a dobar buking je najavljen i tokom cijele zimske sezone“, ističe direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Organizatori uvjeravaju da su sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima u funkciji. Na skijalištima se, kako je i planirano, organizuju I dnevne zabave, promocije, tematske radionice i program animacije za najmlađe posjetioce.

Ono što je novo I zanimljivo u zimskim centrima Crne Gore su dva avanturistička parka koja će raditi tokom cijele godine.

“Pored avanturističkog parka u centru Kolašin koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetice, u ski centru Savin Kuko tvoren je još jedan avanturistički park sa pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radiće tokom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski centara i kvalitetu ponude, kako tokom ljetnje tako i tokom zimske sezone”, navodi Radak Kukavičić.

Ove godine, Crna Gora je posebno spremna za sve one avanturističkog duha. Osim skijanja, sankanja, vožnje snowboard-a, dnevnog I noćnog hodanja na krpljama, snowkite-a, na crnogorskim planinama gosti mogu uživati u zimskim varijantama jahanja konja, raftingu, džip safariju, penjanju po prirodnim I vještačkim stijenama, vožnji motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima I mnogim drugim manje uobičajenim aktivnostima na planini. Brojna etno sela kao što su Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vuković I druga, pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju I atraktivne izlete, skijaške aranžmane I uspone.

180209 Kolasin

Zanimljiva zimska ponuda je razlog da svi oni koji planiraju odmor posjete Crnu Goru. Ovo je idealna prilika za istraživanje ove zemlje i tokom hladnih mjeseci u godini,jer Crna Gora nije samo more.

Crnogorski ski centri formirali su cijene usluga koje su i ove godine veoma pristupačne. Primjera radi, cijene hotelskog I privatnog smještaja su raznovrsne I zavise od vrste i kategorije smještaja. Cijene na bazi polupansiona u hotelima u ski centrima tokom zimske sezone se kreću od 24evra u hotelima sa tri zvjezdice, od 35 evra u hotelima sa četri zvjezdice, a u privatnom smještaju od 10 evra do 20 evra po osobi, u zavisnosti od kategorije i lokacije objekta.

Što se tiče cijena ski pasa, primjera radi, jednodnevni ski pas za odrasle je 15 evra u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savinkuk), 10 evra u Ski centru Vučje i slično.