230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"U sjenci platana" Novi roman Ljubiše Anđelića

"U sjenci platana" jedanaesta je knjiga našeg sugrađanina Ljubiše Anđelića koja će uskoro biti promovisana u gradu na Trebišnjici.

140929-ljubisa

Novo djelo iz pera slobodno se može reći hroničara našeg grada svojevrsna je oda na Ljubišin način stogodišnjim platanima, simbolima Trebinja. Knjiga se sastoji iz dva dijela, u prvom se nalazi 14 kolumni koje su objavljene u Glasu Trebinja dok drugi dio čini 19 priča o našem gradu. Deset do sada objavljenih knjiga gospodina Anđelića uveliko su našle svoj put do čitalaca, a prvi roman "Vaterpolo na Trebisnjici" objavljen 2000. godine do sada je doživio 4 izdanja. Anđelić je u svojim djelima sačuvao od zaborava mnoge likove i mjesta po kojima je Trebinje nekada bilo prepoznatljivo na opšte oduševljenje kako starije tako i mlađe čitalačke publike.

Knjiga je već u prodaji i može se kupiti na korzu kod uličnog prodavača.

Da podsjetimo, Ljubiša Anđelić rođen je u Trebinju 1932. godine gdje je završio osnovnu skolu, gimnaziju je pohađao u Dubrovniku, a pravni fakultet u Sarajevu. Godinama se bavi novinarstvom, a objavljivao je u više eminentnih časopisa u cijelom regionu.

Na Youtube kanalu Lokoportala takođe možete pronaći serijal priča "Kroz Trebinje sa Ljubišom" o Trebinju nekad i sad.