230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela Dječija nedelja

Pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, a u organizaciji javnih institucija, vrtića i građanskih udruženja, za najmlađe građane Trebinja i ove godine priređuje se tradicionalna sedmodnevna manifestacija "Dječija nedjelja" pod nazivom "Imam pravo da kažem i budem saslušan".

131010-centralna10

Manifestacija, koja će trajati do 5. oktobra, je počela u ponedjeljak kada su organizovane međusobne posjete vrtićima i osnovne školama, kao i posjeta Dnevnom centru za stare.

U okviru jednonedeljnog programa planirano je otvaranje igrališta za djecu sa posebnim potrebama i centralna dječija manifestacija u Kulturnom centru Trebinje. Kao i predhodne godine, djeca predškolskog uzrasta i mlađi školarci posjetiće Gradsku upravu Trebinje i sresti se sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.

Dječija nedjelja obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra i ima za cilj upoznati širu javnost sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem u približno jednakim uslovima. Ovom manifestacijom se ukazuje i na odgovornost porodice, škole, zdravstvenih i socijalnih institucija, građanskih udruženja i ukupnog društva prema djeci.

Program:
"Dječija nedelja" – "Imam pravo da kažem i budem saslušan"

Ponedeljak: Međusobne posjete djece vrtića i osnovnih škola
Utorak: 10.30 Posjeta djece iz vrtića i osnovnih škola Dnevnom centru za stare
Srijeda: 12.00 Svečano otvaranje igrališta za djecu sa posebnim potrebama
Četvrtak: 11.00 Centralna manifestacija u kino sali Kulturnog centra Trebinje
Petak: 10.00 Posjeta djece iz vrtića i osnovnih škola Gradonačelniku Trebinja