230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje na najvećem sajmu turizma na svijetu

World Travel Market (WTM), jedan od najvažnijih turističkih događaja u svijetu, održaće se od 3. do 6. novembra u Londonu i na njemu će se po prvi put predstaviti i Turistička organizacija iz našeg grada.

141015-trebinjepano1

Ova 30 godina stara manifestacija prošle godine okupila je oko 50 hiljada turističkih i drugih profesionalaca, više od 5 hiljada izlagača, a pratio je veliki broj medijskih kuća iz cijelog svijeta.

Kako saznajemo od Tatjane Bulajić, direktorice Turističke organizacije Trebinja poziv za učešće na prestižnom londonskom sajmu stigao je u okviru projekta JICA, Japanske agencije za međunarodnu saradnju, a nastupiće kao dio Turističkog klastera Hercegovine čiji je član.

130728-tanja

U okviru priprema za ovaj veoma važan događaj za sve svjetske turoperatere Turistička organizacija Trebinja pripremila je film na engleskom jeziku koji prikazuje sve ono što naš grad u ovom trenutku može da ponudi svijetu. Pored filma naš grad će biti predstavljen i putem bogatog propagandnog materijala turistiške organizacije, kao i nosioca turističke ponude grada, koji se još uvijek priprema, a biće preveden na više svjetskih jezika.

Od direktorice Bulajić, saznajemo da je turistička sezona 2014., koja zbog lijepog vremena i dalje traje, po broju posjeta i noćenja u našem gradu za 15 procenata nadmašila prošlogodišnju, te da se i u naredna dva mjeseca očekuje veliki broj posjeta Trebinju i njegovoj okolini.