230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

BROJ JEDAN!

Novak Đoković završiće i takmičarsku 2014. godinu na prvom mestu ATP liste!

141114-novak-djokovic-number-one
Uz pesmu "Heroji" Dejvida Bouvija, Novak Đoković završio je još jednu igru mačke i miša u Londonu. Za istoriju!

Očekivano brzo i ubedljivo je pobedio Tomaša Berdiha - 6:2, 6:2, plasirao se u polufinale završnog Mastersa i, najvažnije, obezbedio prvo mesto ATP liste i na kraju ove sezone!

I ove godine, u ponoć, 31. decembra, i zvanično i na svaki drugi način, najbolji teniser na svetu biće Novak Đoković!

Srpski teniser odavno je ušao među velikane "belog" sporta. U petak se izjednačio sa Rafaelom Nadalom u broju sezona koje je završio na prvom mestu. Obojica su po tri puta prvi dočekali početak nove godine, a ispred njih su Pit Sampras (šest), Rodžer Federer i Džimi Konors (po pet), Ivan Lendl i Džon Mekinro (četiri).

Zanimljivo je da već 11 godina sezonu na prvom mestu završava neko iz trija Đoković-Federer-Nadal.

1 / 8Izvor: AP/ Kirsty WigglesworthBROJ JEDAN!

A, kako Novak Đoković izgleda na terenu londonske O2 Arene ovog novembra?

U prvom kolu počistio je Marina Čilića, u drugom je samleo i Stanislasa Vavrinku, a u trećem se poigrao i sa Tomašom Berdihom. Naravno, niko mu nije ozbiljno zapretio ni u jednom momentu, a kamoli oduzeo set.

Nole je više nego dominantno "vezao" i 30. uzastopnu pobedu u dvorani! Duži niz imaju u svojim biografijama samo Džon Mekinro (59) i Ivan Lendl (37)!

Naravno, trijumfom nad Berdihom Đoković je osigurao prvo mesto i na tabeli Grupe A, sa skorom 3-0 i set količnikom 6:0. Drugoplasirani je Tomaš Berdih (1-2, 2:4), koji će se sada baviti kalkulacijama zajedno sa Stanislasom Vavrinkom (1-1, 2:2) i Marinom Čilićem (0-2, 0:4)

U polufinalu završnog Mastersa, Novak će igrati protiv Japanca Keija Nišikorija, koji ga je pobedio u polufinalu US Opena i koji je posle tri kola zauzeo drugo mesto na tabeli Grupe B.

Zanimljivo, do sada su igrali četiri meča i obojica imaju po dve pobede.

Najveći Đokovićev rival do kraja turnira očekivano će biti jedini koji je i mogao da mu ugrozi prvo mesto na kraju sezone - Rodžer Federer. Švajcarac je takođe ostvario sve tri pobede, uz set količnik 6:0. Izgubio je četiri gema više od Novaka (13:9).

141114-idemooo

(Izvor: Mondo)