230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

"Car sharing" sistem javnih automobila stigao u Beograd VIDEO

Po uzoru na veliki broj svetskih metropola, u Beograd je stigao novi sistem prevoza - "car sharing". U pitanju je iznamljivanje automobila za ličnu upotrebu na kraće vreme nakon čega se vozilo ostavlja na označenim parkinzima širom grada.

141125-carsharing

Sistem deljenja automobila ili "car sharing" pokazao se uspešnim u velikom broju svetskih gradova, pre svega za vozače koji ne žele ili nemaju uslova za lični automobil.

Beogradska firma koja se nada da će uspešno pokrenuti ovaj sistem gradskog prevoza podrazumeva učlanjenje u klub čime na raspolaganju dobijate 30 automobila raspoređenih po gradu.

Kako saznaje B92, cena jednog sata vožnje automobila će biti oko 1.000 dinara dok će pola sata koštati 550 dinara. U cenu je takođe uključeno i potrošeno gorivo, a firma garantuje da će korisnike uvek sačekati automobila sa dovoljno goriva u rezervoaru.

Da biste koristili "car sharing", potrebna je registracija preko interneta, a putem aplikacije na vašem smartfonu možete rezervisati termin vožnje i otključati automobil najbliži vama.

Nakon što vas zvučni signal u automobilu obavesti da se bliži kraj vaše vožnje, na aplikaciji ćete moći da pronađete najbliži parking na kome možete da ostavite vozilo.

Car Sharing u Beogradu:


(B92)