230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Zašto se žene zaljubljuju u kretene

Okreni-obrni, ispostavi se da je magarac?

150312 zene

Verovatno živite u ubeđenju (kao i većina žena na ovom svetu, uostalom) da imate jasnu sliku muškarca koji je "vaš tip". Pametan, pažljiv, duhovit, zgodan, pristojan i pouzdan… Pa zašto se onda tako često zaletite i slušate srce iako vam razum vrišti "neeeeeeeee"? Evo par objašnjenja koje nauka ima da ponudi na tu temu: zašto se čas posla zaljubimo u pogrešnog tipa, uprkos najboljim namerama…
On je muška "verzija" vas. Znamo, znamo "suprotnosti se privlače"… Ali, studije koje su sprovođene poslednjih godina pokazuju da mnogo snažniju privlačnost osetimo prema osobi koja nam je zapravo slična. Onda kad prepoznate toliko sličnosti od smisla za humor, preko muzike koju oboje volite, zanemarite razlike, za koje se obično ispostavi da su ključne. Pa onda, kad raskinete, čoveka ni krivog ni dužnog proglasite neviđenim kretenom (a drugarice vas u tome podrže), a zapravo je samo - takav kakav jeste, samo na to niste obraćali pažnju.

POVEZANE VESTI
On je onaj praviStrast ili ljubavZašto žene padaju na introvertne tipove
Ima psa. Ne potcenjujte moć čovekovog najboljeg prijatelja. Studije pokazuju da muškarca koji ima psa automatski doživljavamo kao privlačnijeg, seksepilnijeg i pouzdanijeg, već na prvi pogled. A kad zrelo razmislite, to što ima psa znači da voli pse. Ni manje ni više od toga.

Bili ste usamljeni. Kad smo u "minus fazi", i imamo utisak da svi na svetu imaju nekog, osim nas, kriterijumi se ekspresno spuštaju. U trenucima očaja, ponekad primenimo "daj šta daš" metod, koji nam se onda u najvećem broju slučajeva olupa o glavu prvom prilikom. Znate već - bolje je da budete sami nego u lošoj vezi.

Podseća na vašeg oca. Tužno, ali istinito. Istraživanja pokazuju da žene "padaju" na muškarce koji likom i stasom podsećaju na njihovog oca. To ima veze sa osećajem sigurnosti i poverenja, pa se onda desi da poneseni tom iluzijom previdimo ozbiljne, ozbiljne karakterne mane…

Sve u svemu, pamet u glavu. Za sve što nam se dešava (u ljubavi i u životu) odgovorni smo samo - mi sami.
(Mondo)