230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Košarkaši Leotara "uhvatili zadnji voz" za ulazak u play-off

Na parketu sportske dvorane u Bregovima košarkaši Leotara ostvarili su večeras, u okviru pretposljednjeg kola Lige 6, veoma važnu pobjedu protiv Slobode iz Tuzle rezultatom 67:59 koja im daje nadu za plasman u Play-off.

150503 rikalo

Važnost meča je stvorila dodatnu nervozu u redovima domaćih pa su večeras imali veoma lošu realizaciju. Pod stresom je bila i gostujuća ekipa, a kako se meč bližio kraju pravili su sve veći broj grešaka i tako dali šansu Leotaru da se potpuno vrati u meč i preokrene rezultat u svoju korist.

Domaće je predvodio Miljan Radisavljević sa 16 poena 4 skoka i 3 asistencije, a pratio ga je Marko RIkalo sa 12 poena 3 skoka i 2 asistencije. Potpuno oporavljeni play Leotara imao je stoprocentrni učinak u šutu za tri poena 4/4, a na parketu je proveo nešto manje od 22 minuta. Double double učinak je ostvario Darko Damjanović koje je zabio 10 poena, sa 13 skokova i 1 asistencijom.
Trojac koji je ”presudio” tuzlacima, Radisavljević-Rikalo-Pelkić koji su sjajnim kontranapadima postigli ključne pogotke za konačni preokret I veliku radost mnogobrojne trebinjske publike. Odličnu partiju su pružili Ninković, Lužajić I Mijović.

Ukoliko Leotar u Mostaru u posljednjem kolu savlada Zrinjski, a Sloboda koja ima pobjedu više od Leotara, na domaćem parketu izgubi od Širokog Trebinjci će osvojiti 4. Mjesto i plasirati među četiri najbolje ekipe u BiH.

KK LEOTAR SWISSLION – SLOBODA 67:59 (24:21)(13:20)(13:9)(17:9)

SD Miloš Mrdić Gledalaca 500 Sudije: Miličević, Karović, Stapić

"Zasluženo smo trijumfovali većom razlikom. Otperećenje i nervoza je uticala na veliki broj grešaka u igri, prije svega u napadu. Igrači sa manjom minutažom su u jednom momentu odigrali odlično, petorka koja ni na treningu nije zajedno igrala uspjela je da nas rezultatski održi u meču, dok su se glavni igrači malo “primirili”. Moja ekipa se prvi put susreće za ovakom Ligom, ekipa koja je izložena maksimalnim naporima, dugim putovanjima, povredama, a ekipa koja je umorna lako postane nervozna. Imamo nekoliko dana da se odmorimo i pripremimo za meč sa Zrinjskim. Biće to novo iskustvo za nas, jer moramo da napravimo jedinstvenu taktiku kako bi igrače maksimalno motivisao”, rekao je za Lokoportal Dragoljub Vidačić, trener Leotara.

150503 score