230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Za kraj sezone – šlag na torti, Bedem fest

Iz organizacije Bedem festa, koji se ove godine šesti put događa na gradskoj tvrđavi u Nikšiću, ovih dana postepeno izlaze u medije sa finalnim informacijama vezano za muzički i prateći program manifestacije.

150818 bedem fest
Drugo inostrano ime, nakon mladog britanskog sastava Xander and the keys, je neobični, alternativni elektro pop trio iz Sibira Alex Kelman band. Saopšteno je da ce to biti njihov prvi nastup u ovom dijelu Evrope.Najradosnija vijest za poklonike rege ritmova i egzotičnog zvuka je objava nastupa rodonačelnika ovog žanra na našim prostorima, Del Arno benda, koji će se nakon skoro 30 godina rada prvi put predstaviti u Nikšiću.

Kroz ostvarenu saradnju sa Ambasadom Slovenije na Bedem fest stiže bluz bend El Kachon iz Novog Mjesta, u sklopu predstavljanja nove alternativne scene te zemlje. Raznolikost žanrova i kreativnih koncepata upotpunjuje nastup studenta prestižne akademije Berkli Slavena Ljuica, koji ce u sastavu Slaven Ljuic & friends izvesti Tribute to Steve Gadd. Prethodno potvrđenu listu izvođaca predvode Josipa Lisac, Disciplin a Kitschme, Kanda Koda I Nebojsa, Marcelo, Dza ili bu, Gospoda Glembajevi, Autogeni trening, Vizant, Irish Stew i mnogi drugi.Poklonici elektronske muzike će ove godine imati priliku da uživaju na posebnoj bini koja će biti aktivna svakog dana od 23h do 4h, a sadržajno će biti i u kampu, gdje će se nalaziti Jeggermaster chill out zona, sa zanimljivim programima kao sto je Jazz Montenegro joga. Kompletan muzički program i raspored pratećih sadržaja biće objavljen 25. avgusta.

 Otvaranje festivala predviđeno je za 3.septembar, kada će Vojni orkestar Crne Gore u 18 časova započeti svečani defile od gradskog trga ka bedemu, a svečani program počinje u 19 časova kada će biti priređen koktel za prijatelje i partnere Bedem festa.Iz organizacije Bedem festa navode da je promotivna cijena paketa ulaznica do 1. septembra 12 evra i podsjećaju da je boravak u kampu besplatan za sve posjetioce koji kupe kartu za festival. Još jednom pozivaju bicikliste iz gradova regiona da u sklopu promocije zdravih stilova života dođu na festival biciklom, putovanje dokumentuju, a u Nikšiću će ih čekati besplatan ulaz na sve festivalske programe i smještaj u kampu.

Takođe, važno podsjećanje je da je u saradnji sa željeznicom opredijeljeno 90 povratnih karata za besplatno putovanje do Nikšića u redovnim linijama iz bilo kojeg grada Crne Gore. O načinu rezervacije ulaznica, smještaja u kampu i zeljezničkog prevoza detaljne informacije biće objavljene u narednim danima.Iz organizacije Bedem festa je istaknuto da zahvalnost za podršku u infrastrukturnim radovima koji će omogućiti prilaz tvrđavi sa zapadne strane, te povezanost sa prostorom kampa , duguju Fondu za aktivno građanstvo, Fondaciji “Petrović Njegoš”, Regionalnom vodovodu, te velikom broju volontera i prijatelja manifestacije, preduzetnicima iz Nikšića za obezbjeđeni dio potrebnog materijala.Posebnu zahvalnost Bedem fest duguje porodicama Spasojević i Petrović Njegoš, kao i mještanima Stare Varoši i Mušovine na razumijevanju i podršci u proteklom periodu.

Nikšić će se potruditi da bude dobar domaćin za preko 300 učesnika Bedem festa, ističu iz organizacije. "Reakcije su fantastične, zainteresovali smo čitav region, pa i šire, odakle očekujemo posjetioce ove godine, što je plod dobro pripremljene strategije. Upravo je pušten najavni promo spot, a ovih dana nas očekuje i puštanje sajta bedemfest.me. Posebno želimo da istaknemo činjenicu da će svi posjetioci Bedem festa biti prijatno iznenađeni novim dimenzijama nikšićke tvrđave, ističu iz organizacije i najavljuju veoma povoljne cijene pića i hrane tokom trajanja festivala. Zvanično pivo festivala je Nikšićko, zlatni sponsor je Crnogorska komercijalna banka, a strateški partneri su Elektroprivreda i Opština, obzirom na činjenicu da je Bedem fest sastavni dio manifestacije Septembarski dani kulture.