230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tamara Tomović: POLOŽIO! VAŠE LIČNO PRIZNANJE GOETHE – INSTITUTA

U utorak, 17.11. u prostorijama škole njemačkog jezika koju vodi prof. Tamara Tomović, dodijeljene su diplome/međunarodno priznati certifikati Goethe – Instituta za 4 polaznika, koji su uspješno završili test u Sarajevu.

151117 tamara

Svoje certifikate dobili su Anđela Deretić (Fit in Deutsch 1 / SD1), Mateja Projević (B2), Jelena Lazić (Start Deutsch 1) i Dijana Panov (Start Deutsch 1).

Prof. Tomović je prenijela prisutnima pozitivne impresije u radu sa polaznicima kao i zadovoljstvo postignutim rezultatima. S ponosom kaže, da je Mateja Projević najmlađi kandidat ikad, koji posjeduje međunarodno priznat certifikat G.I., nivo znanja B2. Sa samo 14 godina bio je pravo iznenađenje profesorima/ispitivačima Goethe Instituta na ispitu u Sarajevu.
Anđela nastavlja sa usavršavanjem svog znanja njemačkog jezika dok će Jelena i Dijana svoje certifikate iskoristiti za dobijanje vize za SR Njemačku u svrhu spajanja porodice. Kao što su nam rekle ove dvije mlade žene, “bez posjedovanja međunarodno priznatog certifikata o poznavanju jezika, u ovom slučaju G.I., ne možete dobiti, ni ulaznu vizu za Njemačku, niti možete dobiti, odnosno postati uživaoci svih beneficija za strance koje se dodjeljuju strancima koji su u postupku dobijanja boravišne vize (socijalni program)”.

S odgovarajućim znanjem njemačkog jezika ispunjavate uslove potrebne za stalni boravak u zemljama njemačkog govornog područja (boravišne vize).

Svrhe u koje možete koristit G.I. certifikat:

- A1 za prvu vizu (spajanje porodice) u Njemačkoj i Austriji
- A2 za produženje vize
- B1 za dobijanje državljanstva u Njemačkoj i Austriji
- B2,C1,C2 za upise na fakultete u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

I zato, dozvolite mi da Vas posavjetujem i napravim Vam Vaš lični plan. Onako kako Vama odgovara: uvijek, svugdje i online.

(Sponzorisano)