230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Dominantna Srbija odbranila evropski tron!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope pobedom nad Crnom Gorom 10:8, pred 16.000 gledalaca u Beogradskoj areni!

160123 vaterpolo srbija

Ekipa Dejana Savića osvojila je treće uzastopno zlato na kontinentalnim takmičenjima i tako izjednačili rezultat SSSR od 1983/1987.

Ovo je šesto uzastopno najsjajnije odličje Srbije na svim takmičenjima.

Po dva gola za šampionski tim postigli su Prlainović, Ćuk i Aleksić, a po jedan su dali Filipović, Mandić, Pijetlović i Jakšić.

U timu Crne Gore po dva puta precizni su bili Brguljan, Radović i Janović, a u strelce su se upisali i Ivović i Vukčević.

Srbija nije odigrala svoj najbolji meč, ali je ubedljivim pobedama od početka šampionata, zasluženo osvojila novo zlato.

U Areni viđen je izuzetno težak i neizvestan meč. Crna Gora je lako povela sa 2:0, ali je ekipa Dejana Savića brzo izjednačila. Od toga trenutka vodila se žestoka borba u bazenu, Srbija je konstantno stizala gol zaostatka, da bi prvo vođstvo stekla tek na početku poslednje četvrtine. Tada je krenuo nalet našeg tima i prednost od tri gola razlike, neumoljivi protivnik brzo smanjuje na minus jedan, ali ne uspeva da prelomi rezultat u svoju korist.

Ranije u subotu odigran je meč za treće mesto, a Mađarskoj je pripala bronza pobedom nad Grčkom 13:10.

Ispred Skupštine grada biće organizovan doček za vaterpoliste i matematičare, koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu. (B92)