230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Maturanti Gimnazije darovali i krv

U petoj organizovanoj dobrovoljnoj akciji darivanja krvi u 2016. u Centru za transfuzijsku medicinu Opšte bolnice u Trebinju danas su maturanti Gimnazije "Jovan Dučić" darovali 32 jedinice krvi, potvrdio je za Lokoportal načelnik ovog centra prim.dr Dragan Šarenac.

160211 gimnazijalka daje krv selfi

Prema riječima Šarenca, "ispit zrelosti" danas su položila 62 učenika ove škole koji su se prijavili da daju najdragocjeniju tečnost. Većina njih je po prvi put darivala krv, a neki su odlučili da se preko aktiva i udruženja aktivno uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Šarenac je podsjetio da su u protekloj akciji darivanja krvi maturanti Tehničke škole u Trebinju na čelu sa direktorom Nebojšom Rudakijevićem darovali 18 doza tečnosti koja život znači, dok je tridesetdvoje bilo prijavljeno.

Naredna akcija će biti organizovana u četvrtak, 18. februara, kada će krv darivati maturanti Centra Srednjih škola iz našeg grada.

ŠKOLA ZA PRIMJER

Učenici ove škole su pored darivanja dragocjene tečnosti, tokom proteklih godina učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama, nesebično pomažući onima kojima je to bilo najviše potrebno, od prikupljanja novca za ekskurziju do pravljenja paketića socijalno ugroženim porodicama. U najboljem svjetlu predstavljali su svoj grad i školu u drugim državama kao đaci u razmjeni. Istakli su svoj neupitni talenat na brojnim festivalima poezije i književnim konkursima, osvajači su brojnih nagrada iz matematike, fizike i drugih predmeta. Od glume, književnosti, preko sporta, umjetnosti, volonterizma, humanosti, ostavljaju dolazećim generacijama najljepši primjer, kao i zadatak kojim se svi moraju odgovorno posvetiti.

Čini se da kroz svoj životni put sazrijevaju u prave ljude i za to im se treba odati veliko priznanje.