230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Articles

Real Madrid je prvak Lige šampiona

Španski derbi u Milanu, a sa njim i pehar Lige šampiona, pripao je ekipi Zinedina Zidana posle bolje izvedenih penala - 5:3 (1:1).

160530 real

U Milanu je slavio Real Madrid. Ekipa Zinedina Zidana savladala je Atletiko Madrid u finalu Lige šampiona posle bolje izvedenih penala na "San Siru" - 5:3 (1:1). Pehar Lige šampiona stigao je na "Santijago Bernabeu" 11. put u istoriji.

Posle 90 minuta bilo je 1:1, a u produžecima nije bilo golova. Real je poveo prekoSerhija Ramosa u 15. minutu, da bi u 79. izjednačio Janik Fereira Karasko. U penalima je bilo 5:3.

Atletiko je bio praktično bezopasan u prvom poluvremenu, a Real je prvu veliku priliku imao već u šestom minutu, kada je Geret Bejl oštro izveo slobodan udarac, a Kazemiro zakačio loptu, ali je Jan Oblak odlično odbranio.

Prednost Realu u 15. minutu doneo je Serhio Ramos, a sudija Mark Klatenburg priznao je pogodak, iako je kapiten tog kluba bio u ofsajdu.

Toni Kros je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Bejl je glavom poslao loptu pred Oblakov gol, a Ramos se bolje snašao od Stefana Savića i iz blizine savladao slovenačkog golmana.

Do poluvremena nije bilo većih prilika, a u Atletiku je najviše pokušavao Antoan Grizman, čiji šutevi iz daljine nisu ozbiljnije ugrozili Kejlora Navasa.

Grizman je već u trećem minutu drugog poluvremena imao najbolju priliku za Atletiko, ali je pogodio prečku iz penala, koji je Klatenburg dosudio nakon prekršaja Pepea nad Fernandom Toresom.

Novu veliku priliku za Atletiko imao je Savić, koji je u 54. minutu promašio gol, pošto je podmetnuo nogu nakon što je Dijego Godin zakačio loptu posle kornera.

Atletiko je imao više šansi na početku drugog poluvremena, a nakon Savićeve prilike dobro je šutirao Koke, ali je lopta otišla malo preko gola, dok je lopta pored gola potom otišla posle šuta Saula Niguesa iz voleja.

Real je prvu veliku priliku imao u 70. minutu, posle odličnog prodora Karima Benzeme po desnoj strani, ali je Oblak odlično odbranio šut francuskog napadača. Ronaldo i Bejl imali su odlične prilike u napadu Reala u 78. minutu, ali je Oblak ostao nesavladan posle tog naleta. Atletiko je već u sledećem napadu izjednačio.

Gabi je uposlio Huanfrana, koji je iz prve centrirao sa leve strane, a rezervista Karasko, koji je ušao u igru na poluvremenu, odlično je reagovao u petercu i savladao Navasa.

Real je do kraja regularnog dela imao još jednu odličnu šansu, ali je Pepe smetao Bejlu, koji je šutirao glavom sa pet metara posle kornera.

U produžecima nije bilo većih prilika i utakmica je rešena na penale. Strelci za Real bili su Lukas Vaskes, Marselo, Bejl i Serhio Ramos, a za Atletiko Grizman, Gabi i Saul. Huanfran je promašio u četvrtoj seriji, a Ronaldo je u petoj doneo svojoj ekipi trofej.

(Izvor: Večernje novosti)