230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Hercegovina pjevala za Kosovo - Održan veliki humanitani koncert (foto+video)

Preko 2.000 ljudi iz Hercegovine, Crne Gore i Srbije uveličalo je humanitarni koncert ”Trebinje za Kosovo i Metohiju" sa ciljem prikupljanja pomoći za obnavljanje i izgradnju pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji. 

160903 косово требиње

Na koncertu, koji je održan na stadionu "Aleksandar Masleša" u trebinjskom naselju Bregovi. nastupio je Neša Galija, grupe 357 i THC la Familija, Ivana Žigon i Kosovski božuri, te etno sastavi Trag i Zahumlje.

Ovu humanitarnu akciju pokrenula je fondacija "Delije" iz Beograda, ali ovaj put nije bilo suprotnih strana ni klupskih obilježja. Prećutno i jednoglasno, vječiti rivali sa tribina ujedinili su se i poslali jasnu poruku podrške ljudima koji žive na Kosovu, ali i poruku mira braći sa tribina.

Prema riječima organizatora ove večeri prodato je preko 2.000 karata, a brojnim donacijama hercegovačkih preduzetnika i sponzora, suma novca koja će biti uplaćena u fond za izgradnju i obnovu pravoslavnih svetinja na Kosovu biće znatno veća od očekivane. Prihod od ulaznica i donacija namjenjen je obnovi pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji, i to: stavljanju pod krov crkve Svetog Luke u Grabovcu, postavljanju kapije u manastiru Devine Vode, izradi trona za ikonu Presvete Bogorodice u manastiru Banjska, a ako sredstva dozvole, ona će biti trošena još i na nastavak obnove konaka u manastiru Draganac i na popločavanje monaškog dvorišta u Visokim Dečanima.

UKUPNA CIFRA: Od prodatih karata, sponzora, majica, pića... 22.219 km ili 11.110 evra!!!

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja, a napominjemo da je aktivan i humanitarni boj 1412 na koji se može donirati 1 KM za pomoć Kosmetu.

Organizatori poručuju da ne zaboravljaju naše svetinje na Kosmetu, a najugroženijima daju nadu da nisu ostavljeni i odbačeni od svoje braće.