230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prve nagrade za Podrum vina AĆIMOVIĆ

Sa prvom berbom i prvim bocama, vinarija Aćimović je osvojila i prve nagrade.

170224 лазар

Za vina Žilavka 2016, Šardone 2016. i Vranac 2014. u konkurenciji 150 vinara iz 12 zemalja, na upravo završenom prestižnom vinskom takmičenju Beowine Fest 2017 u Beogradu, ova relativno mlada vinaraija osvojila je tri srebrene medalje. Ovo je prvo učešće Podruma Aćimovića na takmičenju ovakvog tipa, čime se priključuje brojnim trebinjskim vinarijama koje su tokom proteklih godina osvajala priznanja i nagrade za svoja vina i rakije.

170224 лазар1

Prema riječima vlasnika podruma Lazara Aćimovića, proizvodnjom vina je počeo da se bavi 2014. godine, odmah nakon studija na Poljoprivrednom fakultetu za proizvodnju vina, a vinarija je od tada već kvalitetom uspjela da se izdvoji i krene uzlaznom putanjom, na ponos hercegovačnog vinarstva i vinogradarstva.

"Za sada proizvodimo četiri vrste vina i to: Žilavku, Šardone, Vranac i Merlot, sa kojima se predstavljamo na tržištu. Nagrade smatram velikim uspjehom i upravo sada stičem pravu sliku o kvalitetu vina iz moje vinarije, jer do sada nisam javno nastupao na takmičenjima. Ove nagrade mi daju dodatnu volju i podstiču me na napredak, kao i usavršavanje našeg znanja o vinu iz berbe u berbu, praćenje najnovijih svjetskih trendova, što smatram da je temelj sigurnog budućeg razvoja vinarije", naveo je Aćimović za Lokoportal.

Predstavništvo Republike Srpske je ove godine obezbijedilo i reprezentativan štand na sajmu vina "Beowine 2017", na kome su se predstavile većinom trebinjske vinarije: Podrumi manastira Tvrdoš, Podrumi "Vukoje", Vinarija "Jungić", Vinski podrumi "Anđelić", Podrum vina "Sekulović", Seosko domaćinstvo porodice Banjac, Vinski podrum "Aćimović" i Vinarija "Runjevac".