230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

OAZA obilježila Svjetski dan zaštite potrošača

Podjelom promotivnog materijala, sa informacijama o osnovnim pravima potrošača u Srpskoj i načinima njihovog ostvarivanja, danas je u Trebinju u organizaciji Udruženja građana "Oaza", koje se bavi zaštitom prava potrošača, obilježen Svjetski dan zaštite potrošača.

170315 оаза

Dan prava potrošača obilježava se 15. marta. To je prilika za jasnije promovisanje detaljnih aspekata prava svih potrošača, uz neophodnost da se ta prava poštuju i štite. Svake godine 15. mart je ujedno i prilika da se iskaže negodovanje protiv tržišnih zloupotreba i eventualnih društvenih nepravdi koje krše i ne poštuju prava potrošača.

170315 оаза1

"Na zaštiti potrošača treba stalno raditi i stanje se poboljšava i u radu državnih organa, nevladinog sektora, kao i u kvalitetu novih zakona koji se i primjenjuju, ali redovno se desi i ponešto što nas u nekim segmentima vrati na početak", ocijenila je Neška Ilijić iz Udruženja Oaza, podsjećajući na najnovije probleme sa telefonskom kompanijom Mtel na koju ima najviše poziva i primjedbi. 

Udruženja Oaza, je izuzetno aktivno i gotovo dnevno ukazuju potrošačima na šta treba da obrate pažnju kada odu u trgovinu i od čega da se čuvaju u određenim radnjama. Redovno rade i kontrole raznih proizvoda na tržištu, u kojima su često otkrivani nedozvoljeni sadržaji ili druge nezakonitosti. Ilijić je rekla za Lokoportal da se veliki broj nepravilnosti pojavljuje na računima elektrodistribucije, u ugostiteljstvu, vodosnabdjevanju, a najnoviji trend ukazuje i na nepravilnosti u gramaži odnosno težini proizvoda na koje treba posebno obratiti pažnju.

Ovogodišnji Svjetski dan prava potrošača obilježava se pod motom kampanje "Naše je bolje“ .

170315 оаза2