230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjac iz Mege stigao u Igokeu

Stefan Glogovac novi je član Igokee. U redove ekipe iz Aleksandrovca stiže iz Mega Leksa gdje je došao prošle godine iz Sparsa.

170318 стефан глоговац Rođen je 1994. godine u Trebinju, a u Leotaru je započeo karijeru da bi sa samo 16 godina prešao u Sarajevo.
Rezultat slika za stefan glogovac
Visok je 205 centimetara i igra na poziciji krilnog centra, a ove sezone u ABA ligi imao je skromnu minutažu kod trenera Dejana Milojevića koji mu je prvu šansu ukazao u devetom kolu regionalnog takmičenja upravo protiv Igokee. To je bilo njegovo najbolje izdanje, a nastupio je na 11 utakmica tokom kojih je na terenu prosječno provodio 7,1 minuta uz 2,5 poena 1,3 skoka 0,1 asistenciju dok je na pet mečeva u Ligi šampiona prosječno bilježio 3,8 poena i tri skoka. Sa Igokeom je dogovorio saradnju do kraja sezone uz opciju produžetka za sljedeću.
- Imamo problema sa povredama. Početkom sedmice Danilo Šibalić je osjetio bolove u koljenu i ne znamo koliko će biti na poštedi, dok je Miroslav Pašajlić imao problema sa petom. S obzirom na to morali smo reagovati i dovesti pojačanje jer nemamo dovoljno igrača da odradimo trening. Ponuda na tržištu je jako loša, ali smo pronašli i dogovorili Glogovca koji će biti naš član do kraja takmičenja u Ligi 6 BiH. Megu očekuje pauza od četrdesetak dana do početka Superlige Srbije pa će i njemu dobro doći ove utakmice da ostane u formi - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.
Glogovac je prošao sve omladinske selekcije BiH, a upisao je nastup u seniorskoj reprezentaciji, a juče je trebalo da stigne u Laktaše i krene sa treninzima.
- Radi se o mladom igraču koji je početkom sezone bio povrijeđen pa je tek kasnije dobio priliku i trebalo mu je vremena da se vrati. Upoznat sam sa njegovim kvalitetom i vjerujem da će biti veliko pojačanje za nas. Igraćemo dvije utakmice sedmično, biće velika potrošnja igrača pa će nam biti od velike koristi - dodao je Bajić.
Osim Šibalića i Pašajlića brine ga i povreda mladog plejmejkera Darka Talića.
- Čekamo da se Talić oporavi jer od njega očekujemo dosta dok nisam siguran da li ćemo prvoj ekipi priključiti Dalibora Ilića koji igra u Prvoj ligi Republike Srpske, a čeka ga nastup u Ligi mladih BiH - kazao je Bajić.
Odbranu titule u Ligi 6 BiH Igokea će započeti sutra protiv Bosne Rojal u Sarajevu. Ove dvije ekipe prije nepun mjesec igrale su u finalu Kupa BiH, a Aleksandrovčani su bez većih problema stigli do trofeja. Pred početak Lige 6 "studenti" su angažovali dva pojačanja, a riječ je Marku Jošilu i Aleksandru Sokoloviću. Jošilo (24) igra na poziciji krila i krilnog centra, a u prethodne tri sezone je nastupao za valjevski Metalac dok je prije toga branio boje Partizana, Varde HE, Radnika i Igokee. Sokolović (24) je sezonu počeo u Sparsima, gdje se zadržao do sredine januara da bi poslije toga nastupao je za Mladost Admiral Zemun.
Rasip u Megi
Osim Glogovca, Mega Leks je na određeno vrijeme ostao bez još dvojice košarkaša Rade Zagorca i Radovana Đokovića. Zagorac je otputovao u SAD gdje će se individualno spremati za nastup u NBA ligi iduće sezone, a ovog ljeta navodno bi trebalo da potpiše ugovor sa Memfisom. Đoković je prešao u pančevački Tamiš koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije. U Megu došao 2011. godine, a ove sezone u ABA ligi je na 11 mečeva u prosjeku imao 2,7 poena i 1,5 asistencija, dok je u Ligi šampiona na sedam mečeva bilježio po 1,6 poena i asistencija.

Tekst: Milan Zubović
(Izvor: Glas Srpske)