230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predavanje "Energetska obnova zgrada“ profesora Branislava Živkovića sa Mašinskog fakulteta iz Beograda

Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje, u saradnji sa Gradom Trebinje i Inženjerskom komorom Republike Srpske, organizuje predavanje prof. dr Branislava Živkovića sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na temu: „Energetska obnova zgrada“.

170327 фпм Predavanje će se održati u Kulturnom centru Trebinje u srijedu 05.04.2017. sa početkom u 13.00 časova.

Fakultet za proizvodnju i menadžment je u završnici projekta „Energetske efikasnosti“ u toku koga je na polju energetske obnove i efikasnosti realizovano više aktivnosti od kojih izdvajamo: toplotnu izolaciju fasadnih zidova i međuspratne tavanske konstrukcije, ugradnju toplotnih pumpi i solarnog sistema i revitalizaciju sistema rasvjete ugradnjom LED rasvjete. Upravo na temu energetske obnove govoriće i profesor Branislav Živković, redovni profesor katedre za termotehniku na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Profesor Živković na Katedri za termotehniku radi od 1979. godine gdje kao predavač drži kurseve na osnovnim, master i doktorskim studijama. Tokom svoje istraživačke karijere boravio je na specijalizaciji u MVV – Mannheim, Njemačka kod H. P. Winkensa, jednog od najpoznatijih evropskih stručnjaka u oblasti daljinskog grejanja. Više mjeseci je boravio na specijalizaciji u “Lawrence Berkeley“, laboratoriji pri Univerzitetu u Kaliforniji, SAD. U odjeljenju za Primenjenu nauku, grupi za Istraživanje simulacijom na računaru, radio je na usavršavanju energetskih proračuna u klimatizacionoj tehnici.
Bogato iskustvo profesora Živkovića u oblasti termotehnike ogleda se u preko 80 publikovanih naučno-stručnih radova i u realizaciji preko 100 glavnih ili idejnih projekata termotehničkih instalacija u objektima različitih namjena. Vodio je 5 međunarodnih projekata i učestvovao u realizaciji još 8. Obavljao je funkciju zamenika Glavnog i odgovornog urednika časopisa KGH. Bio je gost-urednik u časopisu “Energy and Buildings”.