230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA Trebinjci u potrazi za prvim, novim ili boljim poslom

Danas je u Trebinju u organizaciji Zavoda za zapošljavanje Srpske održan regionalni Sajam zapošljavanja na kojem je učestvovalo 25 poslodavca sa područja grada Trebinja, koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem više od 100 radnika, te hotelijeri iz Herceg Novog i Kotora, a koji imaju potrebe za sezonskim zapošljavanjem radnika.

170421 сајам

Radnike traže hercegovačka preduzeća: Bejat Plus, IAT, Dineco, Hotel Nar, Mediterana, Color Studio, Popovo polje, German invest, Siga, Kosig Dunav, Cerovac, Frikom, Peron, Lotex, TDS Tarana, Bonita, Eko invest, Hotel Leotar, Herc Gradnja, Mljekara Pađeni...

Najtraženija zanimanja su diplomirani mašinski inžinjeri, inžinjeri arhitekture, ali i diplomirani ekonomisti, menadžeri turizma, profesori stranih jezika, elektrotehničari, vozači, prodavci, komercijalisti i drugi.

"Od prošle godine na nivou Filijale Trebinje, koja obuhvata 9 istočnohercegovačkih opština posao je našlo oko 600 radnika", istakao je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske.

„Na sajmu su prisutni poslodavci iz Trebinja, Bileće i Ljubinja, dok nije bilo zahtjeva iz Nevesinja i Gacka. Iz Crne Gore imamo ponudu dva ugostiteljska servisa, koji su iskazali potrebu za oko četrdesetak, većinom sezonskih radnika“, rekao je Vujičić.

U Trebinju 2.990 osoba aktivno traži posao

Ukupna ponuda aktivne radne snage na evidenciji regionalne filijale, koja obuhvata sedam hercegovačkih opština, te Foču i Kalinovik – broji 12.719 nezaposlenih lica, što je za 3,7 % manje nego u prošloj godini.

Na evidenciji Biroa Trebinje je 2.990 osoba koje aktivno traže posao i taj broj približan je prošlogodišnjem.