230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pčelari iz Poljske u posjeti Medoteci domaćinstva Ljubibratić

Već drugu godinu za redom grupa od preko stotinu pčelara iz Poljske borave u višednevnoj posjeti Trebinju.

170424 пчелари

Na njihovoj mapi nezaobilazna destinacija je i ove godine bila kuća sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji meda - Medoteka domaćinstva Ljubibratić iz sela Ljubovo. Ovaj fakultativni izlet organizovala je Turistička agencija "Putnik“ iz Poljske, a sjajan vodič je bio naš Trebinjac Vaso Bokun. Prema njegovim riječima Poljaci vrlo rado posjećuju ovaj kraj, uživaju u razmjeni iskustava, a sa putovanja se vraćaju puni utisaka i sa nestrpljenjem čekaju nove posjete. I ovoga puta probali su visoko kvalitetni trebinjski med kod porodice Ljubibratić, kojim su bili oduševljeni, kao i gostoprimstvom domaćina.

U pravom hercegovačkom ambijentu probali su med od kadulje, propolis, medovaču, hercegovačke delicije sir, pršut, kao i domaću rakiju i vino. U okviru posjete Trebinju posjetili su još neke trebinjske pčelare, kao i Pčelarsku zadrugu i razgovarali sa predstavnicima Udruženja pčelara grada Trebinja koje broji preko 170 članova i najbrojnije je u Srpskoj. 

Domaćinstvo Ljubibratić je sa zadovoljstvom dočekalo goste iz Poljske, a dobili su i zvaničan poziv da se revanširaju posjetom, za koju se nadaju da će uskoro i realizovati.

(Sponzorisano)