230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kratki film o posljedicama saobraćajne nezgode - U Trebinju i Bileći govoriće se o stradanju u saobraćajnoj nezgodi i životu poslije

Policijska uprava Trebinje, zajedno sa Auto moto savezom Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske će sutra u 13 časova u kino sali Kulturnog centra Trebinje da prikaže dva filma o uzrocima i posljedicama saobraćajnih nezgoda.

170426 филм

Prvi film koji će biti prikazan je „Život poslije života“, autorke Sanje Jokić, koja je i sama bila učesnik saobraćajne nezgode sa teškim tjelesnim povredama. Nakon filma Sanja će svoje iskustvo i svoju borbu o prilagođavanju nakon saobraćajne nezgode da podijeli sa srednjoškolcima i ostalim zainteresovanim građanima.

Nakon teoretskog predstavljanja uticaja alkohola na organizam čovjeka, učenici će imati mogućnost da putem upotrebe specijalnih naočara, takozvanih "pijanih naočara", koje simuliraju uticaj alkohola na organizam, osjetiti na vlastitom organizmu smanjenje fizičkih sposobnosti važnih za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Pozivamo sve zainteresovane građane, da dođu da pogledaju filmove, koji su dobar podsjetnik i iskusnim vozačima šta znači trenutak nepažnje.

Istog dana, u petak 28. aprila, u 12.30 časova u Domu kulture u Bileći biće održano predavanje "Alkohol i mladi" za treće i četvrte razrede Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" iz te lokalne zajednice.