230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Obilježen Dan vatrogasaca

Vatrogasci u Trebinju, Srpskoj i širom svijeta danas obilježavaju svoj praznik, 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca.

170504 ватрогасци

Požari, poplave i druge elementarne nepogode - sve su to poslovi koje obavljaju vatrogasci, žrtvujući svoje, a spašavaju tuđe živote i tuđu imovinu.

Zanimanje vatrogasca je izuzetno opasan i human posao, a svima njima u čast 04. maj proglašen je Međunarodnim danom vatrogasaca.

Na Dan vatrogasaca treba se podsjetiti na nesebičan rad vatrogasaca, jer kada svi bježe od požara, oni jure u vatru, spašavajući ljude i njihovu imovinu, izlažući se pri tom životnoj opasnosti. To su ljudi koji dežuraju 24 sata dnevno, tokom cijele godine, i svoje zadatke izvršavaju bez većih poteškoća.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje i Lastva su svečano obilježili ovaj dan. Na platou bivše trebinjske kasarne građani su mogli razgledati vatrogasna vozila i opremu, kao i razgovarati sa vatrogascima.

170504 ватрогасци1

Tripo Ćuk komandir TVJ Trebinje istakao je danas za Lokoportal da je njegova jedinica sa ljudstvom i opremom spremna za predstojeću ljetnu požarnu sezonu. Uz pomoć članova Civilne zaštite grada i HET-a, Centra za gazdovanje kršom, kao i dobrovoljcima koji uvijek nesebično pomažu, u svakom trenutku imamo na raspolaganju oko 100 ljudi, što govori da možemo da odgovorimo svim izazovima koji su pred nama", potvrdio je Ćuk.