230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

IZLOŽBA: ”Hercegovački salon arhitekture” u Trebinju

Grupa autora iz Trebinja Igor Dutina, Jovan Vidaković i Ninoslav Ilić organizuju izložbu fotografija “Hercegovački salon arhitekture”, koja će biti otvorena u petak 12. maja 2017. godine u Trebinju.

170511 изложба

Izložba će trajati mjesec dana.

O izložbi:
Arhitektura je mnogo više od nauke o gradnji i umjetnosti oblikovanja prostora. Ona je sastavni dio naših života i direkto utiče na njegov kavalitet. Svako od nas, direktno ili indirektno djeluje na arhitekturu koja nas okružuje, konstantno je mjenjajući i prilagođavajući sopstvenim potrebama. Razumjevši značaj koji arhitektura ima, te dug, interdependentan odnos između fotografije i arhitekture, trojica autora, Igor Dutina, Jovan Vidaković i Ninoslav Ilić, organizuju izložbu fotografija slikovitog naziva „Hercegovački salon arhitekture“, koji svojim fotografijama skeniraju postojeće stanje na polju hercegovačke arhitekture. Povezani zajedničkom idejom, svako na sebi svojstven način odgovara na postavljeni zadatak, bilježeći često konfliktne odnose između nasljeđene i novoizgrađene fizičke strukture, valorizirajući njihovu likovnost i geometriju, te donekle ukazujući na problematiku koja postoji na polju savremene arhitekture na našim prostorima. Preko 40 fotografija u crno bijeloj i kolor tehnici pravi presjek na polju hercegovačke arhitekture devetnaestog i dvadesetog vijeka, stvarajući u okvirima dokumentarne tradicije, često naglašavajući temporalnost i transformabilnost fizičke strukture.

Katalog izložbe možete pogledati na linku.

O autorima:

1. Ninoslav Ilić,
Ninoslav Ilić, rođen je 1987. godine u Trebinju. Diplomirani je inženjer arhitekture i fotograf.
Završio je master studije arhitekture na Tehničkom univerzitetu u Beču, gdje trenutno pohađa doktorske studije.

2. Igor Dutina,
Igor Dutina, rođen 1968. u Sarajevu je fotograf i grafički dizajner.
Završio Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek grafički dizajn, gdje trenutno radi kao asistent. Od 1998. živi i radi u Trebinju.

3. Jovan Vidaković,
Jovan Vidaković, rođen je 1983. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu je završio u Gacku.
Svoju fotografsku kafijeru je započeo 2017. godine. Živi i radi u Trebinju.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na otvaranju izložbe u Trebinju. Radujemo se Vašem dolasku.

(Izvor: AABH.ba)