230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veterinarska klinika ANIMAVET odlučna u rješavanju problema pasa lutalica

U Trebinju se ovih dana sprovodi projekat "Razvoj humane zajednice" u okviru razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW).

170513 анимавет

Projekat obuhvata aktivnosti na zbrinjavanju pasa u Trebinju, kao i na sterilizaciji i kastraciji pasa i stavljanju u funkciju Veterinarske ambulante "Animavet" za tu namjenu. Sekundarni cilj projekta je udomljavanje pasa sa ciljem smanjivanja brojnosti populacije pasa na ulicama, a obzirom na činjenicu da je kapacitet trebinjskog azila za pse već odavno prešao granice, bilo je krajnje vrijeme da se nešto uradi povodom ovog važnog problema.

Klinika "Animavet" je pokrenula niz aktivnosti na iznalaženju rješenja kojim bi na dugoročan način bilo rješeno pitanje zbrinjavanja pasa lutalica.

U narednom periodu na području grada Trebinja kreće masovna sterilizacija i kastracija pasa lutalica, kao i registracija istih, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni putem medija.

170514 анимавет1

Kako nas je ovom prilikom upoznala Elzemina Bojičić, projektni koordinator UNDP-a, zahvaljujući njihovom zajedničkom radu sačinjena su dva plana, od kojih se jedan odnosi na sterilizaciju i kastraciju pasa lutalica, dok su drugim planom predviđene edukativne aktivnosti na upoznavanju društvene zajednice o važnosti pravilnog postupanja kako sa napuštenim, tako i sa psima koji imaju vlasnika.

U projekat su uključeni gradski organi, obrazovne i zdravstvene ustanove, predstavnici mjesnih zajednica i lovačkog društva, kao i drugih udruženja koja se zalažu za dobrobit životinja.

BRIGOM ZA ŽIVOTINJE, BRINEMO I ZA NAS!

U subotu, 20. maja istim povodom u hotelu Platani biće upriličeno predavanje na temu ponašanja pasa. Predavanje je od velike važnosti ne samo za vlasnike pasa nego i sve druge građane, jer će pomoći da eliminišete neprijatne situacije koje mogu nastati u kontaktu čovjek – pas. Predavanje će voditi veterinar Međunarodnog fonda za dobrobit životinja IFAW Kate Loeffler.