230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Tamara Tomović: I sertifikati, i Njemačka i B2 (14 godina)

U petak, 26.05.2017. je u opuštenoj i prijatnoj atmosferi održana promocija međunarodno priznatih sertifikata Goethe –Instituta za nivoe znanja A1-B2.

170526 тамара


Da je ozbiljno učenje i izučavanje stranih jezika uslov za dobijanje poslova ne samo u inostranstvu već i na našim prostorima, odavno je jasno. Sve više je mladih koji zbog raznih neizvijesnosti, na ovim našim prostorima, svoju budućnost vide u inostranstvu, prvenstveno u zemljama njemačkog govornog područja.
Njima su se pridružili i Ljilja Kovač (A1, Frankfurt am Main), Nemanja Ljubomirac (A1, München/TB) kao i mali maturant Aljoša Dabovic, koji je sa 14 godina stekao međunarodno priznat sertifikat Goethe- Instituta u Sarajevu, nivo znanja B2. Zbog privatnih i poslovnih obaveza u Njemačkoj, sa nama nije prisutan Nenad Brkić (B1).
Njemački jezik je težak i što je veći nivo poznavanja jezika i stručne terminologije, to je integracija u društvo i komunikacija sa kolegama na radnom mjestu, brža i lakša.
Kurseve koje organizuje profesorica Tamara Tomović, dijele se na ekstenzivne, semi-intenzivne i intenzivne za djecu, omladinu i odrasle, kao i učenje njemačkog jezika na daljinu, tzv. “Online kursevi”. Online Blended Learning je metoda koja postaje sve popularnijai i sve češća. Ovu metodu učenja jezika vrlo uspješno su primijenili i nastavljaju dobitnici sertifikata. Svi oni }e nastaviti pohađati kurseve njemačkog jezika kod prof. Tomović jer je učenje kod nje pravo zadovoljstvo.

“Vi nemate odnos profesor - đak, nego je to odnos dva dobra prijatelja, odnosno dvije dobre prijateljice,” kaže nam Ljilja Kovač. “Prvo što naučite kod Tamare je da mislite pozitivno, a onda poteškoća nema i njemački Vam bude kao neka formula – jednačina.Integracija u njemačko društvo na početku nije laka. To se odnosi i na jezik. Vi nemate priliku da često pričate sa rođenim Njemcima. I ako je imate, oni Vas neće ispraviti ako pogriješite, samo ako Vi na tome insistirate. Vi mislite da znate njemački, a u stvari ga ne znate. Družeći se sa našim ljudima, pričate tzv. Indijanski njemački. Samo sa posjedovanjem znanja „Hochdeutsch“ ili „književni njemački“, spremni ste za potpunu integraciju. I zato ja ne odustajem. A izbor profesora je pravi!“
Profesorica Tomović nije krila zadovoljstvo....

USUDITE SE DA NAPRAVITE KORAK ZA BOLJU BUDUĆNOST!