230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uvođenje upisne politike u srednjim školama?!

"Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća" u saradnji sa upravom grada Trebinja utorak 30. maja u hotelu Leotar, sa početkom u 10:00 časova organizuje info panel sa ciljem da se kroz kvalitetan dijalog razmijene informacije o upisnoj politici u srednjim školama, interesovanjima učenika završnih razreda osnovnih škola, perspektivnim zanimanjima, energetika, poljoprivreda, turizam...

170529 занимања

Navedena aktivnost se provodi u okviru projekta "Praktična nastava na radnom mjestu" koju lokalna Agencija realizuje u saradnji sa "Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća" Banja Luka. Planirano je da na panelu učestvuju direktori osnovnih i srednjih škola iz Trebinja, predstavnici Zavoda za zapošljavanje te predstavnici ostalih relevantnih institucija. Učesnici panela biće i učenici završnih razreda osnovnih škola u Trebinju kao i zainteresovani roditelji.

Zanimanja koja su potrebna privredi Srpske omogućuju učenicima da nakon srednje škole počnu da rade, a ne da se školuju za Biro za zapošljavanje i da godinama čekaju zaposlenje, radeći poslove za koje se nisu školovali, neprijavljeni i za minimalnu naknadu.

Uvođenje upisne politike je sjajna prilika da se skrati put od završetka srednjoškolskog obrazovanja do zaposlenja. Na taj način bi srednjoškolski sistem trebalo da obrazuje radnu snagu koja može odmah da odgovori potrebama poslodavaca.