170901 best baner 200601 market99 baner

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

200701 banerosandic

210101 galiija baner gore

160123 mjesto za vasu reklamu
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rusi obnavljaju Jazinu

Ruski investitor Andrej Dulačenko kupio je Zemljoradničku zadrugu Lastva u stečaju za 245.000 maraka, u namjeri da se na ovom izletničkom području bavi ugostiteljstvom i visokim turizmom.

140530-jazina3
Vlado Simović, stečajni upravnik Zadruge koji je uspješno okončao i stečaj u trebinjskom Poljoprivrednom preduzeću "Agrokop", kao i Industrijskoj pekari u ovom gradu, tvrdi da je u pitanju ozbiljan investitor, sa kojim pregovara o još nekim preduzećima u kojima on vodi stečajne postupke.
"Iako još nije završen stečaj cjelokupne Zadruge, jer se tužimo oko još jednog objekta u gradu, radnici iz prvog isplatnog reda su već stopostotno namireni, dok su iz drugog isplatnog reda namireni svi povjerioci i radnici sa 22%, ali se očekuje još najmanje 15% namirenja povjerilaca ukoliko se riješi pozitivno ovaj sporni objekat u gradu", objasnio je Simović.
On dodaje da će tek nakon toga biti okončan stečajni postupak oko Zemljoradničke zadruge koju je ovaj Moskovljanin kupio na drugoj ponuđenoj licitaciji i već ograđuje zemljište oko čuvenog Motela Jazina koji je pripadao Zadruzi.
Simović objašnjava da je investitor koji se u Moskvi bavi ugostiteljstvom, u pismu namjere uz ponudu za kupovinu istakao i namjere da se ugostiteljstvom bavi i u Trebinju, gdje će, prema najavama, graditi savremeni hotel u objektu Zadruge.
Ruski investitor je već uknjižio kupljenu imovinu na svoje ime i ogradio kompleks oko nekadašnjeg Motela Jazina koji je bio čuven po ambijentu potoka koji protiče kroz sami objekat i baštu motela, ispod koga je bilo i poznato kupalište Trebinjaca.

140530-jazina1

140530-jazina2
Stečajni upravnik Simović dodaje da će investitor ponovo doći u Trebinje početkom juna, kako bi se uvjerio u napredak započetih radova, o kojima je naozbiljnije namjere istakao i u pregovorima sa lokalnim vlastima, izrazivši da je sagledao brojne potencijale grada koji bi u skoroj budućnosti mogao biti atraktivna destinacija brojnih ruskih investitora. (Nezavisne)