230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana 3. Slaninijada - Najbolja slanina Srđana Miladinovića

U organizaciji Odreda izviđača Trebinje i Eko kampa Ušće večeras je održana "Slaninijada 2017" - takmičenje u najboljoj domaćoj slanini, koja se po  treći put priređuje u izviđačkom domu u selu Tuli nadomak Trebinja.

IMG 0040 copy

Ova internacionalna Slaninijada svake godine bilježi sve veći broj učesnika, koji su sa velikom pažnjom svoje mesne prerađevine specijalno pripremali za ovu priliku. Stručni žiri, na čelu sa predsjednikom Zoranom Anđelićem, simbolično je položio zakletvu, kako ni slučajno ne bi došlo do fingiranja rezultata. Slaninijada je gastronomsko-turistička manifestacija zabavnog karaktera na kojoj se mogu naći proizvodi od svinjskog mesa i na kojoj se reprezentuju tradicionalni gastronomski običaji i kuhinja Hercegovine. 

U takmičarskom dijelu od predatih 18 uzoraka birane su najbolje slanine. Stručni žiri je imao težak zadatak da izabere najbolju slaninu. I ove godine najboljim "slaninarima“ dodeljene su tradiconalne nagrade.

Najbolju slaninu je proizveo je Srđan Miladinović koji je dobio diplomu za Zlatnu slaninu. Druga nagrada i diploma za Srebrenu slaninu pripala je Milošu Miloševiću, dok je treću nagradu i diplomu za Bronzanu slaninu osvojila Dubravka Vukasović iz Herceg Novog. 4. mjesto i diplomu za Domaću suvu Zamalo bronzanu slaninu prema ocjenama žirija osvojio je Stevo Mrkajić.

"Pobjednička slanina je imala sve pokazatelje kvaliteta, od spoljašnjeg izgleda, presjeka, naročito mirisa i ukusa koji karakterišu zrelost proizvoda", mišljenja su žirija.

Nagrade je u ime organizatora uručio je predsjednik žirija Zoran Anđelić, koji se zahvalio svim učesnicima i organizatorima, te čestitao na uspješnoj organizaciji.

Organizacija je kao i do sada bila na najvećem nivou, a dobra zabava uz zvuke harmonike i druženje do kasnih sati je ono što ostaje u pamćenju svih, u isčekivanju naredne Slaninijade 2018. godine.