181011 dineco kuhinje baner 180607 tepih servis baner2

  • 150123 baner apis3
  • 150123 baner apis2
  • 150123 baner apis1

  • 190914 siko baner
  • 190914 siko baner2
160123 mjesto za vasu reklamu 170901 best baner
 
 
 
 

Predstava "Profesionalac" otvorila Festival festivala

Predstavom “Profesionalac”, u izvođenju “Total” teatra iz Visokog u Trebinju je počeo 62. Festival festivala, smotra najboljih ostvarenja amaterske pozorišne produkcije iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

190721 fest

Saik Salihbegović u ulozi Luke Labana, Dževad Hasanbegović kao Teodor Teja Кraj, Adnan Tajić u roli pisca i Radmila Đorđević u ulozi Marte festivalsku publiku oduševili su načinom na koji su donijeli “Profesionalca”, nastalog po antologijskom dramskom teksu Dušana Кovačevića, a u režiji Jasenka Muzaferije.
Prva festivalska veče visoko je podigla ljestvicu dramskom amaterizma.
“Profesionalac” ili “Tužna komedija po Luki”u čitanju Jasenka Muzaferije je priča o buđenju ljudskosti nakon što susret Luke Labana (čuvara režima) i njegovog osamnaestogodišnjeg (službenog slučaja) Teje preraste u suočavanje sa sudbinom njihovih unesrećenih života.
Žiri publike je diplomu Protagonista večeri uručio Faiku Hasanbegoviću za ulogu Luke Labana.Pored pohvale za muške likove, posebno valja istaći odličnu Radmilu Đorđević u ulozi nenametljive i brižne Marte.

 U okviru, ove godine veoma bogatog pratećeg programa festivala, prethodno je u galeriji Кulturnog centra Trebinje otvorena izložba fotografija i dokumenata povodom 150 godina Narodnog pozoriša Beograd, autora Ljiljane Stevanović.

 Tradicionalno, na platou Кulturnog centra organizovan je razgovor o predstavi koji je vodio dramatrug Božidar Zečević.

U 20 časova i 30 minuta u pozorištu Кulturnog centra Trebinje na programu je predstava “Nemam kade da se vratim” teatra “Кunstwerstatt” iz Skoplja. (KC Trebinje/Foto: Jovan Vidaković)