230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković: Pokrijte terene tokom kiše

Najbolji srpski teniser priznaje da ga frustriraju odlaganja mečeva zbog lošeg vremena. Poziva organizatore US Opena da navlače ciradu preko terena tokom kiše.

120906-usopen kisa

Njujorška kiša, kao i prethodnih godina, "krade šou" teniserima tokom US Opena.

Ćudljivo vreme ne dozvoljava organizatorima da unapred odrede satnicu, pa nije iznenađenje kada igrači, kao u utorak, čekaju i po deset sati da izađu na teren.

Novak Đoković dobro zna kakve probleme može kiša da stvori na terenima Flešing Medouza.

Duel sa Stanislasom Vavrinkom počeo je sa devet i po sati zakašnjenja, pa morao nazad u svlačionicu zbog kiše. Srećom, zadržao je mir, pa je dan posle (u sredu) brzo poveo, pre nego što mu je rival predao zbog povrede.

Najboljem srpskom teniseru posle meča nije bilo do priče o igri.

Apelovao je na organizatore da, poput kolega na Vimbldonu, tokom kiše zaštite teren od kvašenja kako bi mečevi mogli da brže budu nastavljeni.

"Ne razumem zašto nijedan teren na betonu nema pokrivač, niti bilo ko razmišlja o tome. Očigledno je da bi to svima uštedelo bar 30 minuta i dalo igračima više vremena da rade svoj posao", rekao je Novak.

Priznao je da ga frustrira što zbog vremena ne može da zna kada će istrčati na teren.

"Uvek podsvesno razmišljate da ćete, ako pobedite, sledeći meč morati da igrate sutra. To je moj slučaj trenutno", dodao je on o čemu razmišlja pred četvrtfinalni okršaj sa Huan Martinom del Potrom.

Poslednja četiri finala US Opena pomerena su za dan zbog lošeg vremena. Prognoza ni za predstojeći vikend nije sjajna, pa neće biti iznenađenje ako ta tradicija bude nastavljena i ove godine.

Uprkos tome, organizatori Otvorenog prvenstva SAD kažu da postavljanje krova nad Artur Eš stadionom nije izvodljivo, iako planiraju rekonstrukciju i proširivanje kompleksa, za šta će izdvojiti 500 miliona dolara.

(MONDO)