230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Ðoković u Njujorku skupio 1,4 miliona dolara za djecu Srbije!

Učesnici aukcije nadmetali se za privatni meč sa Ðokovićem, druženje sa Madonom, ali i skupoceni "Odemar Pige" sat kojem je cenu dizao slavni Džon Mekinro.

120914-nole john

Humanitarna fondacija Novaka Ðokovića prikupila je na dobrotvornoj večeri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije.

Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.

Najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije vladalo je za privatni teniski meč sa Ðokovićem. Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odmar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson).

- Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u Srbiji. Ovakvim događajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku – rekao je Ðoković.

Specijalni gost Ðokovića bio je Australijanac Nik Vujičić, koji je rođen bez sva četiri ekstremiteta.

Vujičić je održao dirljiv govor i još jednom objasnio da ljudi, bez obzira na sve teškoće, imaju snagu i mogu da pobede sve izazove i prepreke, ako su jedinstveni i ako veruju.

Ðoković je najavio dolazak Vujičića u Srbiju, gde će 21. septembra održati humanitarnu manifestaciju u Beogradu, a dan kasnije u Novom Sadu.

Karli Klos i Novak Đoković - Novak Đoković Fondacija, Humanitarna večera

(Tanjug)