230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Nadal neizvestan za Melburn

Rafael Nadal rekao je da mu oporavak kolena teče po planu i da se neće vratiti na teren dok se u potpunosti ne oporavi.

120926-nadal

Osvajač 11 GS titula istakao je da i dalje oseća bol u levom kolenu i da će o povratku razmišljati kada više ne bude takav slučaj.

"Nadam se da ćete me videti u Australiji. To mi je najvažniji cilj, da se vratim neposredno pred Katar, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem šta će se desiti. Jedino treba da se dobro oporavim. Želim da budem 100 odsto spreman kada se vratim", rekao je Španc.

„Radim koliko god mogu i radim sve što mi lekari govore i trenutno sve manje ili više ide kako treba. Jedino što mi je potrebno je više vremena. Videćemo kako će se stvari oko kolena odvijati u narednim nedeljama, prioritet mi je da se u potpunosti oporavim. Ne brzo, već potpuno. Naravno, želeo bih da to bude što pre, ali je najvažnije je da budem siguran da je sve u redu sa kolenom kada se vratim. To će se desiti kada ne budem više osećao nikakav bol u kolenu, bilo da se to za desi za dve nedelje ili još kasnije", dodao je Nadal.

Nadal nije igrao još od Vimbldona, kada ga je u drugom kolu eliminisao Čeh Lukaš Rosol. Zbog povrede kolena, Španac je nekoliko puta morao da pauzira tokom 11-godišnje karijere, a ovoga puta je posle Vimbldona propustio i Olimpijske igre u Londonu i US Open.

"Bio sam jako, jako tužan tokom tri nedelje tada. Igre dolaze jednom u četiri godine. Propuštanje US Opena je teško, ali za to znate da ćete imati više prilika".

Španski teniser trenutno ide na intenzivne fizioterapije i tretmane laserom, a doktor Španske teniske federacije Anhel Ruis-Kotoro rekao je početkom meseca da bi Nadal mogao da se vrati na teren u roku od mesec dana.

„Mislim da je tenis veoma agresivan i zahtevan sport, a kolena najviše trpe kada igrate na tvrdoj podlozi. Na brzim terenima pokreti su mnogo agresivniji, i kada dajete svoj maksimum svoje telo terate do granica izdržljivosti. Tako ja imam probleme sa kolenima, a ostali igrači imaju druge probleme. Realnost je da u 26. godini, posle desetogodišnje karijere tokom koje sam ostvario odlične rezultate, imam sreću što me moja kolena nisu sprečila da se takmičim na najvišem nivou mnogo godina. Nadam se da mi to neće smetati kada se vratim", naglasio je Nadal. (B92)