230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Druga sezona "Vojne akademije" naredne jeseni

Gledaoci koji su uživali u avanturama kadeta i kadetkinja "Vojne akademije" moraće da se strpe do sledeće jeseni, za kada je najavljeno emitovanje druge sezone popularne serije.

120930-va

Prema podacima "RTS-a" svaku epizodu prve sezone "Vojne akademije" pratilo dva miliona gledalaca, odnosno trećina Srbije. Mada je prvobitno najavljivano da će Ris, Zimče i drugari stići na male ekrane ove jeseni ili na proleće, razlog odlaganja snimanja je - finansijski.

"Gledanost prvog ciklusa bila je izuzetno dobra, u rangu najgledanijih TV serija prikazivanih u tom periodu. Ipak, u ovom trenutku je finansijska situacija takva da su neki naslovi morali biti ostavljeni za snimanje u narednoj sezoni, pa je to slučaj i sa novih 16 epizoda serije 'Vojna akademija', kojom je publika, barem po reakcijama koje smo do sada dobili, veoma zadovoljna", kaže za "Novosti" odgovorni urednik redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS Marko Novaković.

Pauza, ipak, nije uticala na entuzijazam ekipe koja je već počela pripreme za nastavak snimanja.

"Snimanje će najverovatnije početi u martu, a emitovanje je planirano za jesen. Scenario Gordana Mihića je u završnoj fazi i prati život junaka na trećoj i četvrtoj godini studija. Ekipa ostaje ista, a biće i novih glumaca. Planiramo da drugi deo, u produkcionom smislu, bude još bogatiji, pa ćemo, osim na aerodromu, snimati na još nekoliko atraktivnih lokacija", kažu u produkcijskoj kući "Nira", koja realizuje "Vojnu akademiju".

(MONDO)