230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Odjednom solo: Tri najčešća straha žena koje izlaze iz veza

Juče je sve bilo u redu, a danas ste tako usamljeni? Evo kako da se suočite sa tri najčešća straha koja se javljaju poslije raskida.

121002-solo

Lori Pun, stručnjak za veze i autorka knjige "Svađajte se manje, volite se više" objašnjava koji su strahovi najčešći kod žena koje su tek krenule u solo vode, i kako se riješiti tih strahova:

Zauvijek sama

Prvi i najveći strah većine žena je taj da će poslije raskida ostati bez partnera do kraja života. Ovaj strah može toliko paralizirati, da se žena stvarno podsvjesno bori protiv novih ljubavi.

Vrlo je jednostavno riješiti se ovog straha: Ovo nije vaš prvi raskid, a vjerovatno nije ni posljednji. Uvijek možete da nađete nekog novog, samo treba da se otvorite prema ljudima.

Ja ne valjam

Većina ostavljenih žena će smatrati raskid nečim za što su same krive, a mnoge će razviti osjećaj manje vrijednosti. Bez obzira na to ko je kriv za raskid, ovo je vrijeme za nove početke. Ako stvarno osjećate da treba da radite na sebi, ovo je idealna prilika da krenete od nule, kaže Lori.

Promjena je grozna

Kad se naviknemo na nešto, teško se mirimo s tim da toga više nema. Vaš dečko je do juče bio vaše rame za plakanje, a sada, kada vam najviše treba, ne možete da mu se obratiti. Ovo je vrijeme za ponovno spajanje s prijateljima, otkrivanje novih interesa i hobija i napuštanje starih navika. Čim se riješite navike i pronađete neku drugu zanimaciju, shvatićete da promjena nije loša, nego baš ono što vam je trebalo. (Cafe.ba)