230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

"Porše" priprema "Panameru" u karavan verziji

"Porše" je čvrsto rešio da za predstojeći Salon automobila u Parizu proširi "Panamera" paletu i to ni manje, ni više nego karavan verzijom. Kako sam karavan uz ime "Porše" predstavlja pravu novost, tako je i pogonski sistem gotovo pionirski, jer će ova verzija "Panamere" koristiti hibridni pogon. Glavne promene u odnosu na standardni model su produžena krovna linija sa više staklenih površina, kao i prtljažna vrata koja se otvaraju u visini branika.

121004-panamer

Sportski auto sutrašnjice: Porše panamera
Prema rečima šefa "Poršea" Matijasa Milera, karavan "Panamera" biće deo druge generacije ovog popularnog "Poršeovog" brenda, koji bi svetskoj javnosti trebalo da pokaže kako će izgledati sportski automobili budućnosti.

"Panamera" karavan je zamišljen i dizajniran u čisto sportskom stilu, kakakv uostalom i dolikuje "Poršeu". Ovaj automobil predstavlja viziju sportskih automobila sutrašnjice iz ove kompanije.

Za sada nema jasnih najava o tome kada bi se mogla pojaviti serijska proizvodnja, ali postoje indicije da bi to moglo biti 2016. godine.

Među karakterističnim detaljima nove "Panamere" u oči upadaju LED svetla u dva nivoa, teže konture haube, istaknutiji lukovi iznad zadnjih točkova koji pojačavaju izrazito sportski stav automobila, ioako se radi o karavan verziji.

121004-panamera

Ispod haube nalaziće se trolitarski V6 agregat sa 328 KS, koji će biti podržan električnim sa pozamašnih 94 KS, što zajedno čini moćnih 410 KS, što je za 35 KS više od postojećeg "Panamera" hibrida.

To će novoj "Panameri" omogućiti ubrzanje do stotke za manje od 6 sekundi
"Panamera" će imati i veliki prtljažni prostor, koji bi trebalo da ima oko 642 litra zapremine, što bi ovaj automobil približilo konkurentima, poput "Audija A6 Avant" i "Mercedesa CLS".

Što se dimenzija tiče, sa 4,94 x 1,99 x 1,40 m, ova "Panamera" druge generacije veoma je blizu pomenutim konkurentima, pa je za očekivati budući veliki rivalitet među njima. (Moj auto)