230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Koliko košta da "svi" vide vaš FB post?

Facebook je odavno tvrdio kako je „besplatan i uvek će to biti". I dalje jeste - ukoliko ne želite da više prijatelja vidi šta imate da kažete.

121004-fb post

Društvena mreža je pokrenula novu opciju u SAD koja omogućava članovima da promovišu svoje postove kod prijatelja, baš kao što to čine standardni oglašivači. Ova usluga testirana je i na Novom Zelandu i postepeno će biti uvođena u još 20 zemalja.

Promovisanje nekog posta - poput prodaje starih stvari, neke dobrotvorne akcije ili važnih vesti kao što je veridba - podrazumeva da se on postavi na vrh u news feed vaših prijatelja.

„Svakoga dana vaši prijatelji dobijaju gomilu novih informacija od svojih prijatelja. Ponekad im može promaći neka važna vest od vas, naročito ako je u tom trenutku velika aktivnost članova, pa će ona proći neopaženo" kaže Abiđek Doši, inženjer za softver u Facebooku.

Nije zvanično objavljeno koliko će koštati promocija ovih postova, ali su neki korisnici test verzije primetili cifru od 7 dolara za svaki update koji žele da promovišu. (B92)