230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković u finalu Kina Opena

Novak Đoković nastavlja perfektan niz, slavio u polufinalu protiv Majera i igraće za svoju treću titulu na turniru u Pekingu.

121006-djoker

Novak Đoković savladao je u polufinalu Kina Opena, koji se igra u Pekingu, Nemaca Florijana Majera - 6:1, 6:4.

U trećem dosadašnjem odmeravanju snaga sa 25. teniserom na svetskoj rang listi Đoković je ponovo nadvisio rivala. Srbin i Nemac su igrali i u četvrtfinalu Dubaija prošle godine, Novak je dobio sa 7:5, 6:1, a ove sezone naš teniser je bio bolji u četvrtfinalu Vimbldona, 6:4, 6:1, 6:4.

Polufinalni meč u Pekingu, u svakom slučaju njegov prvi set, potpuno je protekao u dominaciji Beograđanina.

Rano je Đoković brejkovao rivala, oduzeo mu servis u trećem gemu, vodio je i 4:1, pa je usledio još jedan brejk (5:1). Sve je polazio za rukom našem teniseru, ubojit je bio sa osnovne linije, dobro je riternirao pa je vrlo lako završio prvi set.

U drugom setu je Nemac pružio daleko veći otpor, igrao agresivnije, čak je u drugom gemu bio u prilici da uzme servis Đokoviću ali se Srbin odbranio.

Izjednačeno je bilo do sedmog gema kada je Novak brejkovao rivala za 4:3 a u narednom je bio siguran na svoj servis.

Majer se trudio da ostane u meču, bez izgubljenog poena dobio je deveti gem ali već u narednom, Novak je servirao za plasman u finale.

Sjajno je riternirao Nemac u poslednjem gemu, vraćao vrlo teške lopte, pogađao linije. Spasio je jednu meč loptu ali ne i drugu pa se Srbin, potpuno zasluženo, posle sat vremena igre, našao u trećem finalu turnira u Pekingu.

Novak će se za titulu, u nedelju od 10 časova, boriti sa Francuzom Žo Vilfred Congom koji je u polufinalu eliminisao Španca Felisijana Lopeza.

Španac je predao meč pri rezultatu 6:1, 4:1.

"Osećao sam se dobro na terenu, zadovoljan sam igrom i nadam se da ću u finalu ponoviti ovakvu partiju", rekao je posle meča Conga, kome je Lopez predao meč zbog povrede levog zgloba.

Odigrali su do sada Đoković i Conga dvanaest mečeva, naš teniser vodi 7:5. Ove sezone igrali su jedan protiv drugog tri puta, na turniru u Rimu, na Roland Garosu i na Olimpijskim igrama u Londonu. Sva tri puta slavio je Đoković.

(MONDO)