230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Šangaj: Borba za status broja jedan

Šangaj će ove nedelje biti domaćin teniskog Mastersa na kojem će se Novak Đoković i Rodžer Federer boriti i za status prvog reketa sveta.

121008-novak

Beta
Zahvaljujući trijumfu na turniru u Pekingu, Novak se Švajcarcu primakao na oko 800 bodova, što znači da će mu ove nedelje biti potrebna titula da bi imao priliku da 'skine' Federera sa trona.

Ipak, za to će mu biti potreban i loš rezultat švajcarskog tenisera, pošto nijedan od njih dvojice ne brani bodove od prošle godine, pošto tada nisu igrali u Šangaju.

„Prvo mesto mi je i dalje cilj. Titula u Pekingu će mi dosta pomoći ka ostvarenju tog cilja, ali je trka i dalje dosta otvorena. Imamo još dosta turnira, od kojih su neki zaista veliki. U Šangaju želim da odem što dalje, ali idem meč po meč, kao i uvek", naglasio je Đoković.

Federer će imati zagarantovan ostanak na prvom mestu posle Šangaja, ako tamo dođe najmanje do četvrtfinala. Svaki drugi rasplet Đokoviću daje šansu da posle nešto više od tri meseca ponovo dođe na sam vrh.

„Nadam se da ću završiti godinu kao prvi na svetu. Moj cilj je da u Šangaju pokušam da odigram dobro, a videćemo za koliko će to biti dovoljno", rekao je Federer.

Mečeve srpskih tenisera i one najzanimljivije moći ćete da pratite ovih dana u direktnim prenosima na televiziji B92. (B92)