230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

I Srpska dobila Mekdonalds

U Banjaluci otvaranje prvog "Mekdonalds" restorana u Republici Srpskoj, u koji je uloženo 2,5 miliona KM i koji će zapošljavati 80 radnika.

121018-mek

"Ovo je naša prva investicija izvan Srbije. Otvaranje "Mekdonaldsa" u Banjaluci znači ulaganje 2,5 miliona KM u građevinski deo objekta i 80 novih radnih mesta, uglavnom ljudi zaposlenih posredstvom Zavoda za zapošljavanje", rekao je direktor kompanije "Drimfuds" Dragoš Pavićević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, procene su da će doprinos "Mekdonaldsa" budžetu Republike Srpske i gradu Banjaluka na godišnjem nivou iznositi oko 1,5 miliona KM.

Pavićević je naveo da je kompanija "Drimfuds" vlasnik franšize za Srbiju i Republiku Srpsku, te da će stoga "Mekdonalds" restorani na teritoriji Srpske funkcionisati kao zasebna firma u odnosu na "Mekdonalds" restorane na teritoriji Federacije BiH.

On je naglasio da su visok kvalitet i bezbednost hrane, kao i nivo usluge glavni standardi i ciljevi ovog restorana.

"Zbog uslova koji postoje na tržištu nismo u mogućnosti da koristimo domaće meso tako da ćemo za sada meso uvoziti, ali ćemo koristiti domaću salatu", rekao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, u planu je i da u narednih pet godina u Srpskoj bude otvoreno još tri do pet novih "Mekdonalds" restorana, te da se, zavisno od tržišta, taj broj može i povećati.

Pavićević je rekao da će početna plata radnika biti na nivou prosečne plate u Srpskoj.

"Bruto plata, za vreme probnog rada, odnosno treninga, je 660 KM odnosno neto plata je oko 410 KM. Posle tog probnog perioda plate će se povećati za 20 odsto", dodao je Pavićević.

On je rekao da je pri formiranju cena uzeta u obzir ekonomska situacija u kojoj se nalaze Srpska i celi region.

"Mekdonalds" restoran u Banjaluci nalazi se u centru grada, na površini od 840 metara kvadratnih.

(Srna)