230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Božićni koncert u Mostaru (foto+video)

Protekle noći je u punom dvorani doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održan svečani Božićni koncert pod nazivom ''TVOJE OD TVOJIH'', koji su organizovali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko društvo ''Gusle''.

130109-kosaca03

Na koncertu, koji se povodom Božića, održava već četvrtu godinu zaredom i prerasta u tradiciju, nastupili su: Etno grupa "Sveti Velikomučenik Dimitrije" iz Nevesinja, Folklorno društvo "Ljubinje" iz Ljubinja, narodni guslar Momir Avdalović iz Gacka, Ženska pjevačka grupa Udruženja guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković" iz Bileće, KUD "Alat" iz Trebinja, "Hor Hercegovačke Gračanice" iz Trebinja, Srpsko pjevačko i KUD "Gusle" iz Mostara, Hor "Sveta Anastasija Srpska" iz Trebinja, Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo "Hrvoje" iz Mostara i grupa "Walter Acustico" pod vođstvom  gospodina Mehmeda Mehe Velagića.

Voditelj i besjednik svečanog programa je bio đakon Branislav Rajković.

Koncertu su pored predstavnika Srpske Pravoslavne crkve na čelu sa Episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, prisustvovali i predstavnici Katoličke crkve i Medžlista islamske zajednice Mostar, Muftija mostarski hadži Seid ef. Smajkić, Fra Iko Skoko gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uspješni privrednici, kulturni i javni radnici iz Hercegovine i okruženja.

Nakon koncerta u galeriji u ''Kosači'' otvorena je izložba slika Vladimira Veličkovića, jednog od najeminentnijih srpskih savremenih slikara.