230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zahvalnice vinariji "Petijević" i Pčelarskog zadruzi "Žalfija"

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević upriličio je danas prijem za Ranka Petijevića vlasnika vinarije "Petijević" i Radivoja Maksimovića predsjednika Upravnog odbora Pčelarske zadruge "Žalfija".

130111-petijevizalfija2

Vučurević je Ranku Petijeviću dodjelio zahvalnicu za doprinos razvoju vinarstva i vinskog turizma na području grada Trebinja, a potom je zahvalnicu dodjelio i Pčelarskoj zadruzi "Žalfija" za doprinos razvoju pčelarstva. 

Vučurević je ovom prilikom istakao da je gospodin Ranko Petijević sa svojom vinarijom "Petijević" u protekloj godini ostvario značajne turističke rezultate, prije svega u saradnji sa crnogorskim i hrvatskim tour-operaterima, što je u velikoj mjeri doprinjelo, ne samo promociji vina sa ovih prostora, već i promociji cjelokupne turističke ponude grada Trebinja.  

130111-petijevizalfija1

"Izgradnjom novog savremenog pčelarskog centra u Petrovom polju Pčelarska zadruga "Žalfija", kao najsavremenija na ovim prostorima prednjači u proizvodnji pčelinjih proizvoda u cijeloj BiH", ističe Vučurević i dodaje da će i ubuduće ova zadruga imati maksimalnu podršku grada Trebinja.

Vučurević je rekao novinarima da je u toku izrada nove turističke brušure i ostalog propagandnog materijala koji će trebinjske turističke potencijale i ponude prikazati na pravi način, a u koje će biti uključeni i vinarija "Petijević" i Pčelarska zadruga "Žalfija", te svi oni koji su u proteklom periodu na bilo koji način uspjeli da prikažu naš grad i sve njegove ljepote i potencijale.

130111-petijevizalfija3

"Sav propagandni materijal će biti fokusiran sa poboljšanje odnosa u vidu turističke saradnje sa Herceg Novim i Dubrovnikom. Štampani materijali kao i film o Trebinju i svim njegovim turističkim, kao i priprednim potencijalima će biti izrađeni na više jezika" - istakao je Vučurević.

Gosti su se srdačno zahvalili gradonačelniku na lijepom prijemu i zahvalnicama, te istakli da će i u narednom periodu zajednički nastojati da proširenjem svojih kapaciteta postignu još bolje rezultate na polju turizma i sveukupne promocije grada na Trebišnjici.