230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Kapiten vjeruje u borbu za Evropu

Fudbaleri Leotara gaze prve kilometre u 2013. godini pod budnim okom trenera Vladimira Gaćinovića, koji ima veliko povjerenje u momke koji su zadužili opremu kluba sa Polica.

130123-saraba Ističe da situacija nije toliko loša kao što su neki pokušavali da predstave, te da je mnogo teže bilo ljetos, kada je zatekao svega 10 igrača na pripremama na Zlatiboru, gdje je formiran tim, koji je prema ocjenama mnogih igrao najljepši fudbal u ligi.

Kapiten Zdravko Šaraba je izrazio zadovoljstvo što su pripreme napokon počele, ali i malu bojazan šta će se dešavati u narednom periodu.
- Još je rano da pričamo o ambicijama i ciljevima u ovoj polusezoni, jer još uvijek nemamo formiran tim. U pauzi smo ostali bez predsjednika, novi još nije izabran. Što se mojih ciljeva tiče, želim da nastavimo gdje smo stali jesenas, da igramo lijep fudbal, pa i da pored izgubljenih utakmica dobijamo aplauze i u Trebinju i na strani. Mislim da uz još par pojačanja možemo da se umiješamo u borbu za evropske vize. Osim toga mogu samo da poželim da nas povrede zaobiđu.
Šaraba je i tokom pauze individualno radio, a ne sumnja ni u ozbiljnost svojih saigrača.
- Znam da su moji saigrači radili i tokom pauze i taj prekid od dva mjeseca neće ostaviti traga na njima. I pored malog kašnjenja mislim da imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za start prvenstva. I raspored nam je dosta lakši nego jesenas, jer nam sada dolaze ekipe sa dna tabele, ali i oni su u drugoj fazi potencijalne „mine", jer im je svaka utakmica biti ili ne biti. Ipak, uz naš maksimalan pristup, kakav smo imali u svakoj utakmici do sada, ne sumnjam u još jednu uspješnu sezonu Leotara.
Po mišljenju mnogih, jedan do najboljih igrača Leotara u protekloj polusezoni bio je Dejan Janković, koji je bio pravo otkrovenje i za ljude u Leotaru i za navijače.
- Imam ugovor sa Leotarom i imam namjeru da ga ispoštujem. Nakon dvomjesečne pauze svi smo željni rada i iskren da budem jedva sam čekao da vidim saigrače i trenere. Naše ambicije nisu splasnule. Nadam se da nećemo igrački biti slabiji. Malo nam vrijeme kvari planove, ali ne smije da bude alibija.
Ivan Marinković je došao u Leotar kao rezerva, ali je svojim dobrim igrama i zalaganjem zaradio povjerenje stručnog štaba i na kraju prvenstva bio standardan.
- Očekuje nas sezona puna iskušenja, prije svega, jer smo u prvom dijelu stekli dobar rejting i sada će svi sa velikim respektom i maksimalnim zalaganjem ulaziti u utakmice protiv nas. Na nama je da taj nivo održimo i pokušamo da ga unaprijedimo. Jedva čekam da krenemo sa utakmicama, ali ovi suvi treninzi su osnova svega i ako to odradimo na najbolji način, kao u prvom dijelu neće biti nikakvih problema. Iako situacija u klubu nije baš najbolja siguran sam da će navijači imati mnogo razloga za zadovoljstvo. (FK Leotar)