230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

"Ima jedan grad..." (foto+video)

Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača, države i školstva - Svetog Save. Praznik najvećeg srpskog svetitelja obilježen je svetom liturgijom u Sabornom hramu u Trebinju.

130127-imajedangrad33

 

Tim povodom danas je u pozorišnoj sali Doma kulture u Trebinju priređena velika svečanost u organizaciji Gimnazije "Jovan Dučić" Trebinje.

Prije samog početka ove bogate kulturno-umjetničke manifestacije obavljeno je osvećenje i lomljenje slavskog kolača. Trebinjski parohijani Nikola Janković i Aleksandar Ilić, uz prisustvo sveštenstva i predstavnika trebinjskih osnovnih i srednjih škola, kao i domaćina ove svečanosti Dragoslava Banjka direktora Gimnazije, obavili su čin lomljenja slavskog kolača i čestitali svim prisutnima slavu sa željom da je proslave u miru, radosti i sreći.

U bogatom muzičko-scenskom nastupu pod nazivom "Ima jedan grad..." učestvovali su učenici Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja.

Himnom Svetom Savi "Uskliknimo s ljubavlju" završene su ovogodišnje Svetosavske svečanosti. (Uskoro video) 

Ulogu domaćina i organizatora Svetosavske priredbe za narednu godinu preuzeo je Vasiljko Škrivan, direktor Centra srednjih škola Trebinje.