230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uskoro adekvatno spomen obilježje za najmlađeg trebinjskog dobrovoljca

Najmlađi branilac trebinjske brigade, koji je svoj život nesebično uložio u borbu za domovinu, konačno će u Trebinju dobiti adekvatno obilježje na stadionu malih sportova u Bregovima, rečeno je nakon sastanka gradonačelnika Trebinja, Slavka Vučurevića, i oca poginulog mladića Draga Masleše.

130128-maslesa1

Skupštinskom odlukom iz 2010. stadion malih sportova Bregovi dobio je naziv po najmlađem trebinjskom dobrovoljcu. Tabla koja je tada stavljena ispred ulaza na stadion danas predstavlja oličenje nepoštovanja prema žrtvi i herojstvu hrabroga mladića.
Na inicijativu gradonačelnika, uskoro će na stadionu Bregovi biti napravljena nova tabla i na taj način će ovaj put valjano sprovesti odluka Skupštine iz 2010 godine – rekao je Vučurević nakon sastanka.
Otac Aleksandra Masleše nikada nije otišao na stadion nakon što je ploča postavljena. Kako mu je supruga prenijela, neka slova u natpisu na ploči su čak nedostajala.

130128-maslesa01
„Iznenađen sam da su nove vlasti učinile ovaj gest i ovako brzo reagovale na nepravdu koja je Aleksandru načinjena. To mi mnogo znači, jer predhodno obilježje Aleksandru, vrijeđalo je mene i moju porodicu" – rekao je Masleša danas.

130128-maslesa2
Za novo obilježje je napravljena kompletna dokumentacija i ploča će ovaj put biti napravljena onako kako to jednoj ovako velikoj žrtvi dolikuje.

Aleksandar Masleža je svoj mladi život izgubio s nepunih osamnaest godina. Postavljanjem novoga obilježja, koje će biti dolično ovoj velikoj žrtvi, Maslešino ime će ostati svjedočenje o mladosti, nesebičnosti, ljubavi i borbi.