230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Dabić: Sve bolja saradnja građana i policije

Policijski službenici PS Nevesinje su juče identifiikovali izvršioce i rasvjetlili 8 krivičnih djela od toga 7 izvršenih u noći 29. na 30. januar, a jedno kd i to razbojništvo  15. januara 2013. godine, istakao je na današnjoj press konferenciji načelnik sektora policije CJB Trebinje Bojan Dabić.

130131-dabic1

 

Dva osumnjičena izvršioca od kojih je jedan maloljetnik a drugi sa inicijalima Z.P. su iz Nevesinja, a dva osumnjičena izvršioca sa inicijalima S.K. i M.C., iz Mostara.
Osumnjičeni Z.P., iz Nevesinja, lišen je slobode, 30.01.2013.godine, u 00,50 časova, prilikom izvršenja KD Teška krađa, u jednoj trgovačkoj radnji, u Nevesinju.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni iste noći izvršio i krivično djelo teške krađe, u jednom ugostiteljskom objektu.
Nakon dokumentovanja, protiv Z.P., će Okružnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela teške krađe..
Policijski službenici PS Nevesinje su, nakon prijave o otuđenju manjeg iznosa novca iz nezaključanog vozila, identifikovali mogućeg izvršioca. Dva sata poslije, lišen je slobode maloljetnik. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je maloljetnik izvršio ovo krivično djelo.

Osim ovog krivičnog djela kriminalističkom obradom utvrđeno je da je maloljetnik izvršio i KD Razbojništvo, izvršeno 15.01.2013.godine.
Policijski službenici su, pretragom terena, pronašli predmete koje je maloljetnik koristio prilikom izvršenja KD Razbogjništvo. U toku je dokumentovanje KD Krađa i KD Razbojništvo.

Policijski službenici PS Nevesinje su, takođe, odmah po prijavi krađe četiri pršuta iz dvije sušnice, vlasništvo C.B. i B.D., i krađi motorne pumpe za vodu i motorne testere, vlasništvo M.S., identifikovali izvršioce. S.K. i M.C., iz Mostara., će u saradnji sa kolegama iz PU Mostar biti kriminalistički obrađeni u cilju dokumentovanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

Pored navedenih krivičnih djela, u januaru mjesecu, policijski službenici PS Trebinje rasvijetlili su krivično djelo izvazivanje opšte opasnosti i osumnjičenog lišili slobode, koji je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, i uz izvještaj predali Okružnom tužilaštvu Trebinje.
Takođe, policijski službenici Gacko su, pored tri izvještaja protiv četiri lica koja su, juče, dostavljena Okružnom tužilaštvu Trebinje, identifikovali i izvršioca i rasvijetlili KD Krađe novca, iz jedne porodične kuće, na području Gacka.
U ovom mjesecu policijski službenici PS Berkovići su rasvijetlili i dokumentovali KD Nedozvoljene trgovine. Djelo je dokumentovano nakon kontrole i pretresa vozila kojim je upravljalo lice iz Bileće. Pronađeno je i oduzeto 11 paketa cigareta.
Otkrivanje oko 11 kilograma biljne materije morfoloških karakteristika opojne droge marihuane i lišenje slobode jednog lica rezultat je aktivnosti policijskih službenika Centra na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.
Rasvjetljavanje i dokumentovanje navedenih djela je rezultat kontinuiranog rada policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Trebinje i sve bolje saradnje policije i građana i ovim prilikom zahvaljujemo svim građanima koji su pomogli u rasvjetljavanju djela, navodi se u saopštenju CJB Trebinje.